Haberler

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi"

Hassa'da "Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

HATAY (AA)- Hassa'da "Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin Hassa Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin Gönül Elçileri Projesi'nin bir alt şemsiyesi olduğunu söyledi.

Gönül Elçileri Projesi'nde çalışma arkadaşlarıyla beraber güzel ve kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Tekbıyıkoğlu, şöyle devam etti:

"Bildiğiniz üzere ülkemiz çok genç bir nüfusa sahip. Dünyanın sayılı genç, Avrupa'nın ise en genç ülkesidir. Fakat şunun da farkında olmamız lazım. Bu gençliği biz doğru kanalize edemezsek, yeterince eğitim veremezsek bu potansiyel enerji, gençlik bize asayiş olayları, suç oranlarının yükselmesi olarak tekrar geri dönecek. Ekonomide bir kural vardır. Derler ki, arz ile talebin birleştiği yerde piyasa anlaşması sağlanır. İşgücü piyasasında işgücü talebinin isteklerine işgücü arzımızı hazır etmek zorundayız. Bu da ancak mesleki eğitimle olur. Ancak hayat herkese eşit fırsatları tanımıyor. Bazıları eğitim hayatlarından erkenden ayrılmak mecburiyetlerinde kalıyor. İşte tam burada ikinci bir fırsat olarak  mesleki açık öğretim liseleri vatandaşlarımıza  bu imkanı sağlıyor."

Hassa'da üç meslek lisesinde bu hizmeti verdiklerini belirten Tekbıyıkoğlu, 17 erkek 51 kadın toplam 68 öğrencinin, mesleki açık öğretim liselerine devam ettiğini kaydetti.

Tekbıyıkoğlu, kadın erkek el ele omuz omuza vermesiyle ülkenin daha iyi yerlere taşınacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aaldıtmaz da mesleki eğitimin avantajları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ise hayat hikayesinden kesitler sunarak, mücadele dolu bir hayat sürdüğünü ve sonucunda başarıyı yakaladığını ifade ederek, okumanın yaşı olmadığını dile getirdi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun eşi Arzu Tekbıyıkoğlu'nunda katıldığı toplantıda, mesleki eğitimle ilgili sunumlar yapıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Hassa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title