Haberler

'Kadınlar İçin İş'te Mutluluk" Konferansı

Memur Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Özdemir: ''Toplum olarak kadınlarımızın istihdamına, işgücüne katılımına, siyasette, parlamentoda, yönetimin üst kademelerinde yer almasına ihtiyacımız var''

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, "Toplum olarak kadınlarımızın istihdamına, işgücüne katılımına, siyasette, parlamentoda, yönetimin üst kademelerinde  yer almasına ihtiyacımız var" dedi.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu tarafından Başkent Öğretmenevi'nde "Kadınlar İçin İş'te Mutluluk" konulu konferans düzenlendi.

Özdemir, konferansta yaptığı konuşmada, herkesin değerleriyle barışık yaşadığı, insan hakkı ihlallerinin olmadığı, daha özgür ve müreffeh bir ülke inşa etmeyi hedeflediklerini belirterek, sorunların ortak akılla, insanların birbirini ayrıştırmadan, ötekileştirmeden çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Çalışmanın, "emek, alın teri, ekmek, üretmek, hayata değer katmak" anlamına geldiğini ifade eden Özdemir, çalışma hayatının kendine özgü zorlukları ve sorumlulukları bulunduğunu, iş hayatında kadın kimliğiyle var olmaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışan kadının, anne olması durumunda iş yaşamının dışında da kendini bekleyen başka sorumluluklar bulunduğuna işaret eden Özdemir, "Çalışan kadın eğer anne ise ikinci vardiya da eve ulaştıktan sonra başlıyor" ifadesini kullandı.

İş hayatında kadınların cinsiyetlerinden ötürü karşılaştığı sorunlar olduğuna işaret eden Özdemir, konfedarasyon ve bağlı sendikaların özellikle son dönemde, "kadın, kadın emeği, istihdamı, çalışan kadınların sorunları, çözüm öneri" gibi konularla ilgili çalışmalara artan şekide hassasiyet gösterdiğini kaydetti.

Özdemir, Doğum izni süresi, süt izninin kullanımı, çocuk ve evlilik yardımlarının artırılması, kreş ve çocuk bakım evlerinin yetersizliği gibi sorunlara değindi.

-Kadın yönetici sayısı yetersiz

Kadın yönetici sayısının da yetersiz olduğunu dile getiren Özdemir, "Özelikle mesleki kariyer basamakları yükseldikçe kadınların görünürlüğü azalıyor. Kadınları yönetim kademelerini talep etmeye özendirecek önlemlerin alınması, fırsatların yaratılması gereklidir" dedi.

Türkiye'de kadınların işgücüne katılım oranının gelişmiş ülkeler ve dünya ortalamalarının altında olduğuna dikkat çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Toplum olarak kadınlarımızın başta eğitim olmak üzere istihdamına, işgücüne katılımına, siyasette, parlamentoda yönetimin üst kademelerinde yer almasına ihtiyacımız var. Bu anlamda gerek  kamuya devlete, topluma ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Bizler kadınları her açıdan desteklemeli ve onları güçlendirmeliyiz. Kalkınmış müreffeh bir toplum ve ülke istiyorsak kadınıyla erkeğiyle hep beraber çalışmak, birlikte yan yana omuz omuza yol almak zorundayız."

Konferansta yazar Canten Kaya da "Hayat Seninle Güzel" başlıklı bir sunum yaptı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Başkent Öğretmenevi Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title