Haberler

Kadınlar İçin Hayatta Kalma Dersleri...

Filipinlere özgü dövüş sanatı 'Kali', günlük hayatta erkek şiddetine maruz kalma tehlikesi yaşayan kadınlara cesaret verdi.

Filipinlere özgü dövüş sanatı 'Kali', günlük hayatta erkek şiddetine maruz kalma tehlikesi yaşayan kadınlara cesaret verdi.

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

Best FM'in Taksim CVK Hotel'de 'Kendini Koru' sloganıyla düzenlendiği etkinlikte, Filipinlere özgü dövüş sanatı 'Kali' eğitmenleri, kadınlara, tehlikelere karşı kendilerini korumaları, yardım çağırmak ya da kaçmak için yeterli zaman kazanabilmeleri için çeşitli eğitim verdi. Eğitimde, fiziksel güce dayalı bilgilerin yanı sıra, psikolog ve avukatlar, kadınlara maruz kaldıkları şiddetle mücadele etmek için önerilerde de bulundu.

BASİT HAREKETLERLE KARŞINIZDAKİNİ ALT EDİN

Kali dövüş sporunun fiziksel güçten ziyade teknik gerektiren bir spor olduğunun altını çizen Kali eğitmeni Ercüment Subaşı, 'Küçük, basit hareketlerle, çok güç kullanmadan vücudumuzu nasıl kullanabileceğimizi gösteriyoruz. Uygulaması kolay şeyler dedi.

Kali eğitmeni Galip Aktaş da, tehlikeyi bertaraf etmek için küçük hareketlerin yeterli olabileceğini uygulamalı olarak anlattı.

KİMSEYİ SAVAŞ MAKİNASINA DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞMIYORUZ

Etkinliğin düzenlenmesinde ön ayak olan radyo programcısı Cem Arslan ise Özgecan cinayetinin ardından kadınların kendilerini savunabilmesi için yardımcı olmayı amaçladıklarını vurguladı. Arslan, 'Amacımız telefon, şal, şemsiye gibi günlük hayatta yanımızda olan basit nesnelerle kendimizi korumak. Asla hiç kimseyi savaş makinesine dönüştürmeye çalışmıyoruz. Sadece polisi arayacak ya da kaçacak kadar zaman kazandırmaya çalışıyoruz diye konuştu.

Kali sporu yapan Derya Çiğdem de, günlük hayatta zaman zaman karşısına çıkan tehditlerle başedebilmek için bu spora başvurduğunu söyledi.

İNŞALLAH KULLANMAK ZORUNDA KALMAYIZ

'Kendini Koru' sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar aldıkları eğitimden memnun olduklarını dile getirdi. Basit hareketlerle karşısındakinin alt edilebileceğini söyleyen Demet Uslu, Bundan sonra vay hallerine dedi.

Tehlikeli durumlarda 'Ne yapabiliriz' kaygısı taşımaktansa, her türlü ihtimale hazırlık olmak gerektiğini belirten Filiz Öktem, 'Her şeyin bir tekniği var, inşallah öğrendiklerimizi uygulamak zorunda kalmayız diye konuştu.

Öğrendikleri hareketlerin tehlikeli bir durum anında kendilerine zaman kazandıracağını belirten Perihan Kavut ise 'Bize kaçmak için birkaç saniye zaman kazandırması bile çok önemli dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cem Arslan İstanbul Subaşı Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title