Haberler

Kadınlar, Hayatlarında İz Bırakan Erkeklere Mektup Yazınca

Güncelleme:

Banu Özkan Tozluyurt kitap serüvenine bir yenisini daha ekledi;

"İmza: Karın"

Yazma serüvenini "İmza: Kızın" kitabıyla sürdüren Banu Özkan Tozluyurt, serinin ikinci kitabı "İmza: Karın" ile okurlarıyla bir kez daha buluşmanın heyecanını yaşıyor. Lale Manço, Cemre Birand, İlkim Karaca, Taylan Kümeli, Berna Laçin ve Deniz Uğur gibi isimlerin hayatlarında iz bırakan ya da hayallerindeki erkeklere yazdıkları mektupların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve Banu Tozluyurt tarafından ele alınan "İmza: Karın", kitapseverler ile buluşuyor.

Kitapta mektuplarına yer verilen kadınlar, serinin ilk kitabı "İmza: Kızın" derken hayatlarındaki ilk erkek olan babalarına mektuplar yazmışlardı. Yanlarında olan, olmayan veya bir kez dahi göremedikleri babalarına… Şimdi kız çocukları büyüdü, hayatın içinde kadın olarak durmayı öğrendi. Şimdiyse hayatlarında iyi ya da kötü, kısa ya da uzun süreli izler bırakmış veya bırakacak olan erkeklere anlattılar yaşadıkları duyguları. Bir resmi imza olsun olmasın, kimi kocasına, kimi sevgilisine, kimi kaybettiği ruh eşine, kimi nefret ettiği eski eşine, onu terk eden sevgilisine, kimi de arayıp da hiç bulamadığı o erkeğe yazdı mektubunu.

Farklı sosyo-kültürel yapılardan, farklı yetiştirilme biçimlerinden, farklı duygusal temalardan gelen 100'den fazla kadının hayatlarında iz bırakmış, bırakan, bırakacak erkeklere yazdığı mektuplardan oluşan "İmza: Karın", kadınların hayatı paylaştıkları erkeklerden neler beklediğini farklı yönlerden gün ışığına çıkaran bir kitap. Yaşı, mesleği, kocası kim olursa olsun, kadın her yerde kadın ve kadın olmanın özü ile kadınların beklentileri aslında birbirlerinden çok da farklı değil.

"İmza: Kızın" kitabını hayata geçiren ekipten Banu Tozluyurt tarafından yayına hazırlanan "İmza: Karın" kitapçılarda edebiyat tutkunlarıyla buluştu. Bazen kendinizi, bazen hayat arkadaşınızı bazen de çok yakından tanıdığınız kişilerin en saklı hayallerini okuyacağınız kitabın geliri, çıkış noktası ile çok uyum sağlayan bir amaca hizmet için ayrılıyor. "İmza: Karın" kitabının telif geliri, kadınların huzurlu, mutlu ve kendilerini ifade edebilen bireyler olması için faaliyet gösteren Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu Derneği (STET) için bağışlanacak.

Kadın gözünden yaşamın detaylarını, kadının kalbinden geçen aşkın izlerini yakalamak istiyorsanız, "İmza: Karın" yüzlerce farklı pencere sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Banu Özkan Tozluyurt Banu Tozluyurt Cemre Birand Lale Manço Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title