Haberler

Kadınlar Hayal Etti, Cam Mozaikler 40 Ülkeye Satıldı

Güncelleme:

Samsun'da mozaik cam üreten bir firma, kadın çalışanlarının tasarladığı ürünleri 40 ülkeye ihraç ediyor.

MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde mozaik cam üreten firma, kadın çalışanlarının tasarladığı ürünleri 40 ülkeye ihraç ediyor.

Firmanın Genel Müdürü Cem Güngörsün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmada 220 kişinin çalıştığını ve personelin çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu vurguladı.

Kadınların hayal gücüne güvendiklerini ve tasarımda özellikle kadınların çalıştığını anlatan Güngörsün, üretilen cam mozaiklerin kadınlar tarafından tek tek elden geçirilerek paletlere dizildiğini ve özenle hazırlandığını kaydetti.

Yıllık 50 bin metrekarelik cam mozaik üretimi yaptıklarını, talebe göre üretimi artırabildiklerini vurgulayan Güngörsün, şöyle devam etti:

"Şişecam'dan aldığımız yeni camları önce yıkıyoruz. İstenilen, model ve tasarıma göre boyuyoruz. Daha sonra 930 derece sıcaklıkta fırınlıyoruz. Ardından da mozaik olarak camları özel olarak kesiyoruz. Kesilen her bir mozaik parçası kadınlar tarafından tek tek paletlere dizilerek işleniyor."

"Kadınlar daha dikkatli ve hızlı"

Güngörsün, tamamen doğal, çevreci ve hijyenik olarak üretim yaptıklarını dile getirerek, dünya standartlarında kaliteli üretim gerçekleştirdiklerini anlattı.

Kadınların erkeklere göre daha dikkatli ve  hızlı olduğunu,  parmak yapılarının da daha ince olması nedeniyle çalışanların büyük kısmını kadınlardan oluştuğunu belirten Güngörsün, "Ayrıca ürünlerimizi daha çok kadınlar tercih ettiği için kadınların tasarımlarını ön planda tutuyoruz" dedi.

"Kadınların el işçiliğiyle tasarlanıyor"

Markalarına patent aldıklarını ve yaklaşık 6 yıldır ihracata yöneldiklerini vurgulayan Güngörsün, "Firma olarak Tunus, Dubai, Mısır, Cezayir, Libya, Lübnan, Angola, İran, Arabistan, Nijerya, Almanya, Amerika, İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 40 ülkeye ihracat yapıyoruz. Firmamızda çalışan kadınlar tarafından tasarlanan birbirinden güzel dekoratif cam mozaiklerini dünya ülkeleri  beğenerek kullanıyor" diye konuştu.

Güngörsün, araştırma ve geliştirme departmanında çalışan kadınların birçoğunun, cam mozaik modelini tasarlayıp geliştirdiğine dikkat çekerek, tamamen kadınların el işçiliği ile hazırlanan mozaiklerin uzun yıllar parlaklığı ve canlılığından  hiçbir şey kaybetmediğini söyledi. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title