Haberler

Kayseri'de Kadınlar Haklarını İslam ile Aldı

Güncelleme:

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İncesu'da düzenlenen programa katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İncesu ilçesinde düzenlenen programa katıldı. Kadınların asıl haklarını İslam diniyle birlikte aldıklarını belirten Özhaseki, kadına yönelik şiddeti önleyecek tek şeyin peygamberimizin hayatı ve örnek alınması olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ndeki çalışmalarından da bahseden Özhaseki, gösterdikleri başarının sebebinin, iyi niyet, samimiyet, gayret ve fedakarlık olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, İncesu'da gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü programına eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katıldı. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in de iştirak ettiği Kadınlar Günü programında ilk konuşmayı İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol yaptı. Özhaseki'nin İncesu'ya çok önemli hizmetler yaptığını belirten Karayol, İncesu'nun nereden nereye geldiğini herkesin bildiğini söyledi. Yaptığı hizmetlerden dolayı Özhaseki'ye teşekkür eden Karayol, "Özhaseki Başkanımızın Kayseri'nin merkezinin yanı sıra İncesu'ya ve diğer 15 ilçeye yaptığı katkıları unutabilmek mümkün değil. Yaptığı çalışmalar Kayseri'yi aşarak Türkiye'nin her noktasında takdir ediliyor. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Özhaseki Başkanım inşallah seçimlerde partili, partisiz herkes için Kayseri'nin ortak adayı olacaktır" dedi.

ÖZHASEKİ'Yİ DUYGULANDIRAN MENKIBE

Konuşmasına kadınların tarih boyunca yaşadıkları sıkıntıları anlatarak başlayan Mehmet Özhaseki ise geçmişte batıda ve doğuda kadınların insan yerine dahi konmadığını söyledi. Peygamberimiz döneminden bir menkıbe anlatan ve bu sırada oldukça duygulanan Özhaseki şöyle konuştu: "Sahabelerden birisi gelir ve Peygamberimize der ki: 'Benim büyük bir günahım var. Güzelim bir kızım vardı, onu büyüttüm; ama kötü yola düşer de başına felaketler gelir diye düşünerek gömmek için götürdüm. Gömerken, arkamdan hala babacığım diye bağırıyordu. Kendi çocuğumu kendi ellerimle toprağa gömdüm. Acaba Allah beni affeder mi.' Peygamberimiz bu sözler üzerine uzun uzun gözyaşı döker ve Allah'tan af dilemesini söyler."

"KADINLAR HAKLARINI İSLAM İLE ALDILAR"

Batıda 150-200 yıl öncesine kadar kadının ruhu var mı diye tartışmalar yaşandığını da hatırlatan Özhaseki, Peygamberimizin gelişiyle birlikte adeta bir çağın kapandığını ve yeni bir çağın açıldığını söyledi. İslamiyet ile birlikte kadına bakışın değiştiğini vurgulayan Özhaseki, "Kuran'da Rabbimiz Ey erkekler diye başlamaz, Ey İnsanlar diye başlar. Peygamberimiz ilk defa kadının erkeğin üzerinde hakkı vardır demiştir ve kadınla erkeği eşit tutmuştur" dedi. Kadınların asıl haklarını İslam ile aldıklarını ifade eden Özhaseki, şiddeti önleyecek tek şeyin de Hz. Peygamberin hayatı ve örnek alınması olduğunu kaydetti.

"İŞİN ÖZÜ İYİ NİYET VE SAMİMİYET"

Konuşmasında başkanlığı süresince yapmış olduğu çalışmalara da değinen Mehmet Özhaseki, "21 yıldır gece gündüz demeden çalıştık ve bize güvenenleri mahcup etmedik. Kayseri'yi getirdiğimiz yer belli. Kayseri'ye her taraftan geliyorlar ve "Bu şehri nasıl marka kent yaptınız, kasanız hala nasıl para dolu, borca girmemeyi nasıl başardınız' diyorlar. Şunu bilin ki işin başında iyi niyet, samimiyet, gayret ve fedakarlık var" dedi.

"KIZ ÇOCUKLARINIZI MUTLAKA OKUTUN"

Sözlerinin sonunda ailelere seslenen Mehmet Özhaseki, "Kadınlar olarak sizler önemlisiniz. Yavrularımızı eğitenler sizlersiniz. Yarın bir gün bu ülkeyi yönetmek için ortaya çıkacak olan kız veya erkek birçok insanı sizler eğitiyorsunuz. Yönetimi sizler yönlendiriyorsunuz. Kız çocuklarınızı okutun. İyi bir eğitim almalarını sağlayın. Sadece maddi eğitim değil manevi eğitim de aldırın. Onları meslek sahibi yapın" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki kürsüye davet edildi ve kendisine çiçek sunuldu. Kadınlar Günü programında gittiği her yerde olduğu gibi davetlilerin büyük ilgisiyle karşılaşan Özhaseki, gösterilen ilgiye aynı sıcaklıkla cevap verdi ve onlarla fotoğraf çektirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özhaseki Ak Parti Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title