Haberler

Gümüşhane'de Kadınlar Günü İçin Zorlu Yürüyüş

Güncelleme:

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi sporcular, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kulüp üyesi 12 sporcunun katıldığı yürüyüş il merkezinde bulunan Kent Ormanı girişinden başladı. Gece gerçekleşen kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde beyaz örtü üzerinde gerçekleşen yürüyüşte sporcular kent ormanının bin 827 metre rakımda bulunan futbol sahası mevkiinden inişe geçerek orman içinden Zuvar mevkii ve Aktutan köyü Hacılı mahallesine iniş gerçekleştirdi.

Orman içerisinde kar kalınlığının zaman zaman 60 santimetreyi geçmesi, karların erimesi sonucu derelerde su seviyesinin artması ve çamur nedeniyle zaman zaman zorlanan sporcular, orman parkurunun bitiminde Hacılı Mahallesinde yaşayan Nejdet Abanoz'un evinde çay ve yemek molası verdi.

Burada bir süre dinlendikten sonra bu kez istikametini Yeşildere köyüne çeviren sporcular, Hasan Aktaş rehberliğindeki 10 kilometrelik parkuru yaklaşık 4,5 saat sonunda Yeşildere köyü içerisinde tamamladı.

İlkbahar mevsiminin yeni yeni kendini gösterdiği bölgede ağaç diplerinin karsız bölümünde kafasını topraktan çıkaran kardelen çiçeklerini ve Aktutan Deresi'nde bulunan şelaleleri bol bol fotoğraflayan sporcular yeni sezonun ilk yürüyüşünde doğanın yeniden canlanışına tanıklık etme fırsatı buldu.

GÜDAK olarak özel günlerde yürüyüşler düzenlemeye özen gösterdiklerini kaydeden kulüp başkanı Mustafa Akbulut, "Bugün de kadınlarımız için yürüdük. Evimizde eşimiz, annemiz, bacımız bizim için her zaman en iyisini yapmaya çalışıyor, bizim için kendini feda ediyorlar. Onlar için böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

Kulübün kadın sporcularından ve Ağrı ve Kaçkar gibi Türkiye'nin en zorlu dağlarında zirve yapan Kıymet Koyun ise "Kadınlar gününün bu haftaya denk gelmesi nedeniyle yürüyüşümüzü onlara ithaf ettik. Keşke kadın arkadaşlarımız yürüyüşümüzde daha çok olsaydı. Sayıca fazla olsaydık çok daha fazla ve anlamlı olurdu. Böyle güzel bir günü anarak yürümek çok güzeldi" ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yeşildere Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title