Haberler

Kadınlar Göç Yolunda" Projesi

"Kadınlar Göç Yolunda" projesi kapsamında Almanya, İngiltere, İtalya, Finlandiya ve Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen mülteci dernek temsilcileri, Suriyeli ressam Samir Kadiri'nin Fatih'te açtığı kafeyi ziyaret etti.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM), İtalya merkezli EUROCULTURA ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ile birlikte yürüttüğü "Kadınlar Göç Yolunda" projesinin "Saha Araştırması ve Karşılaştırmalı Analiz Sonuçlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı" kapsamında Suriyeli ressam Samir Kadiri'nin Fatih'te açtığı "Pages Bookstore" isimli kafe ziyaret edildi.

Almanya, İngiltere, İtalya, Finlandiya ve Yunanistan'dan gelen mülteci derneklerinin temsilcileriyle gerçekleştirilen ziyarette AA muhabirine açıklama yapan KADEM Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörü Sezen Güngör, projeyle Avrupa ve Türkiye'de mülteciler konusunda farkındalık oluşturmayı ve yasal haklar konusunda mültecileri bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kafeyi örnek bir entegrasyon alanı olmacı açısından ziyaret ettiklerini aktaran Güngör, "Kafe hem kültür hem de sanat alanında Türklerin ve Suriyeli mültecilerin yanı sıra turistlerin ilgisini çekecek çok güzel bir uygulama." dedi.

Suriyeli ressam Samir Kadiri de kafeyle hem Suriyeli çocukların kendi kültürlerinden uzak kalmamasını hem de Suriyeli ve Türk gençlerinin birbirlerinin ve dünya kültürlerini tanımalarını hedeflediklerini belirtti.

Kafede çocuklar için birçok aktivite yapıldığına dikkati çeken Kadiri, "Burada Türkçe, Arapça kurslarımız ve ud derslerimiz var. Onun dışında farklı programlarla ilgili 50'den fazla yazar kafeye geldi. Kafede, yarında, dünya üzerinden farklı karikatüristlerle bir sunum olacak." diye konuştu.

Kadiri, herkese açık kafedeki kitaplardan ücretsiz faydalanılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Finlandiya Almanya İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title