Haberler

Kadınlar, Engelleri Aşmak İçin Olta Attı

Kadınlar, engelleri aşmak için olta attı Milli tenisçi Büşra Ün, engellilerle birlikte Beşiktaş'taİSTANBUL - Beşiktaş'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelli milli tenisçi Büşra Ün, engelli kadınlarla birlikte eşitlik için olta attı.

Kadınlar, engelleri aşmak için olta attı

Milli tenisçi Büşra Ün, engellilerle birlikte Beşiktaş'ta

İSTANBUL - Beşiktaş'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelli milli tenisçi Büşra Ün, engelli kadınlarla birlikte eşitlik için olta attı.

Beşiktaş Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Altı Nokta Körler Vakfı ile birlikte anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. 'Eşitlik için Olta Atıyoruz, Engelleri Birlikte Aşıyoruz' etkinliği kapsamında engelli kadınlar Arnavutköy İskelesinden denize olta attılar. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da vatandaşlarla birlikte olta attığı programa geçtiğimiz günlerde İzmir'de gittiği noterde asansör olmadığı için tekerlekli sandalye ile merdivenleri çıkamayan ve kuruma çıkarılmak için görevliler tarafından ücret talep edinilen Milli Tenisçi Büşra Ün de katıldı. İlk defa olta atıp balık tutmaya çalışan engellilerin heyecanı gözlerinden okundu.

"Eşitlik için olta atıyoruz"

Engelli kadınların yaşadıkları sorunlara da dikkat çektiklerini kaydeden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Beşiktaş'ta 'Kadınız, eşitiz, her yerdeyiz' etkinlikleri dolayısıyla onları destekliyoruz. Eşitlik için olta atıyoruz, engelleri simgesel olarak balık tutarak birlikte aşıyoruz. Hem geleceğe dair ülkemizi büyütmek için hem de engelli engelsiz tüm kadınların yaşamın her noktasında var olabileceğini anlatmak için böyle bir etkinlik planladık. Olta şenliğimizde kadınlar her yerde olmalıdır derken aynı zamanda engelli kadınlarımızın da yaşadıkları sorunlara dikkat çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli Tenisçi Büşra Ün'den kadınlara tam destek

Noter'de yaşadığı talihsiz olayla gündeme gelen mili tenisçi Büşra Ün, "Rio Paralimpik Olimpiyatları'na Türkiye'den katılan ilk kadın tenisçi oldum. Hedefim zaten oraya katılmaktı ve inşallah 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda da madalya hedefim var. tabiki sporda hiçbir şey için söz veremiyoruz yaşayıp göreceğiz. O talihsiz olay da olumlu bir şekilde sonuçlandığı için mutluyum. Artık Türkiye'nin hiçbir yerinde hiçbir engelliden Noter'de bu tip bir uygulamada ücret alınmayacak. 2012 yılında bir genelge ile yayınlanmış bir karar fakat uygulamada sıkıntı yaşandı. Mutluyum bu yüzden. Kadınlarımız büyük bir öneme sahip olmalı. Çünkü her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Kadınlarımız kendilerine inanıp hedeflerinin peşinden koşmalı" diye konuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Altı Nokta Körler Vakfı, tekerlekli sandalye tenisi milli sporcusu Büşra Ün'e plaket takdim etti. Öte yandan program sonunda balık ekmek, tahin helva ve meyve suyundan oluşan kumanya dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altı Nokta Körler Vakfı Murat Hazinedar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title