Haberler

Kadınlar Bir Yıllık Emeklerini Sergiledi

Güncelleme:

Urfa'nın Ceylanpınar İlçesinde ilçe kadınları, Suriyeli sığınmacı hemcinsleri ile birlikte el işi sergisi açtı. Sergi ilk günden yoğun katılım gördü.

Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, aile destek merkezi, kadın kültür merkezleri ve çadır kentteki Suriyelilerin bir yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru çalışmalarını Ceylanpınar Hükümet Konağı Bahçesi'nde düzenlenen törenle açılışı yapılarak sergilendi.

28-31 Mayıs tarihleri arasında açık olacak olan sergide merkezden, köylerden ve Suriyeli misafirlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserler sergilenmeye başlandı. Ceylanpınar Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; Kaymakam Musa Sarı, Belediye Başkanı Menderes Atilla, Hakimler Emrullah Akman, Bilgin Ergüden, il milli eğitim şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri ve halk eğitim merkezi müdürleri ile çok sayıda davetli ve halkın katıldığı kermeste İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Azger çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Musa Sarı da yaptığı konuşmada merkez ve köylerde hanımlara, gençlere işsiz vatandaşlara ve her kesime yönelik içli dikiş, nakış, okuma yazma, bilgisayar, bağlama, gitar, ahşap boyama, Kur'an, kalorifer ateşçiliği ve daha birçok dalda kursların verildiğini söyledi.

Azger, gençler için yaz spor kursları planlandığını, gençlerin bu sayede enerjisini atacağını kahve köşelerinden kurtulacağını düzenlenen tüm kurslarla insanların meslek sahibi olacağını, aile bütçesine katkıda bulunacağını, aldığı kurs bitirme belgeleri ile usta öğreticilik yapabileceğini hanımların evlerine kapanıp, sıkılmayacaklarını ifade etti. Kaymakam Sarı da bundan sonra yapılacak kurslara her zaman olduğu gibi bundan sonra da destek vereceklerini ifade ederek ilçe belediyesine ve serginin hazırlanmasında emeği geçen ilçe halk eğitim merkezi müdürlüğü ekibi ile usta öğretici ve kursiyerlere şükranlarını sunduğunu dile getirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ceylanpınar Musa Sarı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title