Haberler

Kadınlar Başarı Hikayelerini Paylaşacak

Güncelleme:

TSO Kadın Girişimciler Kurulu, Dünya Kadınlar Günü'nde başarılara imza atan kadınların hikayelerini Samsunlularla paylaştıracak.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde alanlarında büyük başarılara imza atan kadınların hikayelerini Samsunlularla paylaştıracak.

Samsun TSO Kadın Girişicimler Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, "Bir Kadın Değişir, Dünya Değişir" adı altında düzenlediği organizasyonla alanlarında başarılı olmuş kadınları, Samsunlularla buluşturacak. Cuma günü saat: 13.00-18.00 Canik Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda düzenlenecek olan "Bir Kadın Değişir, Dünya Değişir" organizasyonunda her biri içinde başarı hikayesi barındıran Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, OMÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Hastanesi ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Sevilay Yükselir konuşma yaparak, başarılarının sırlarını Samsunlulara anlatacaklar. Programda ayrıca yazdığı kitaplarla, eğitimleriyle sadece ülkemizde değil, dünyada isim yapmış Yönetim Danışmanı, Liderlik ve İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören de, "At Şu Adımı" adı altında girişimcilik eğitimi verecek.

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik, Türk milletinin toplum ve aile hayatında kadının çok önemli yeri olmasına rağmen toplumsal yaşamda hak ettikleri yerde olmadığını belirterek, "Bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması yönünde büyük bir mücadelenin başlangıcı olarak her yıl kutlanmakta olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bütün kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri alması, her alanda hak ettikleri gerçek statüye kavuşmaları, haklarına sahip çıkmaları ve sorunlarına çözüm bulunması bakımından önemlidir. Bizim medeniyetimiz kadın ve erkeğin birlikte mücadele edebilmesiyle inşa edilmiştir. Şüphesiz medeniyetin, insanlığın, gelişimin, kalkınmanın daha refah bir geleceğin vazgeçilmez iki eş aktörüdür kadın ve erkek. Bu nedenle Türkiye'nin kalkınma hedeflerine, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakma hedefine ancak ve ancak omuz omuza ulaşabiliriz" dedi.

Programa katılacak konukların biyografilerinden de bahseden Hatice Gülay Atik, "Bu anlamlı günde düzenleyeceğimiz organizasyona yeteneklerini kullanarak, alanlarında büyük başarılara imza atmış Prof. Dr. Sayın Zehra Neşe Kavak, Prof. Dr. Sayın Yıldız Pekşen, Sayın Sevilay Yükselir ve Sayın Hatice Bayar Özdemir bizlerle başarı öykülerini paylaşacaklar. Sayın Hatice Bayar Özdemir bugün Türkiye'de görev yapan 937'si erkek 20'si kadın kaymakamdan bir tanesidir. Konuklarımızdan biri de kendi alanında birçok bilimsel çalışmaya ve projeye imza atarak, gururumuz olan OMÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen'dir. Programımızın bir başka konuğu da uluslararası gebelik bilimi akademisi tarafından kabul beratını almış, bilgi-donanım ve becerisiyle alanında önemli kariyer sahibi olmuş bilim kadınlarımızdan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Hastanesi ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak olacak. Yazılarıyla büyük yankı uyandıran Sabah Yazarı Sevilay Yükselir de, konuğumuz olarak başarı hikayesini bizimle paylaşacak" diye konuştu.

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu'nun talebiyle KOSGEB Samsun Hizmet Merkez Müdürlüğü ile sadece kadınlara yönelik olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlemek üzere protokol imzaladıklarını da belirten Atik, "Eğitim sonunda başarılı olan kadın kursiyerlerimiz KOSGEB'in yeni girişimci desteklerinden faydalanabilecek. İlk dersimizi de bugün düzenleyeceğimiz organizasyonunda gerçekleştireceğiz. İlk dersimizi de, yazdığı kitaplarıyla, eğitimleriyle sadece ülkemizde değil, dünyada isim yapmış Yönetim Danışmanı, Liderlik ve İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, "At Şu Adımı" adı altında girişimcilik eğitimiyle verecek. Ben kadınlarımızın o adımı atacağına yürekten inanıyorum. Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme iddiasında olan bir ülke.

Bunun için daha çok girişimciye ihtiyacımız var. Bugün ülke nüfusunun kadın erkek oranı birbirine eşitken, çalışan kadın, girişimci kadın istatistiklerine baktığımız da kadınların bu ekonomik faaliyetlere katılımının oldukça gerilerde olduğunu görüyoruz. Başarı öykülerinin paylaşılacağı bu önemli etkinliğimize tüm kadınlarımızı bekliyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sevilay Yükselir Samsun Kavak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title