Haberler

Kadınlar 8 Mart'ı Keçiören'de Kutladı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın eşi Hatice Ak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Keçiören'de Avustralya Büyükelçisi'nin eşi Antoinette Merrilless ile birlikte "Kadınlar 8 Mart'ı Kutluyor" adlı bir etkinlik düzenledi.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Başkan Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Avustralya Büyükelçisi'nin eşi Merrilless, kırka yakın ülkenin büyükelçilerinin eşleri, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim'in eşi Burcu Dirim, Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın, Bosna Hersek'ten gelen savaş mağduru kadınlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İSLAM DİNİNDE KADIN BAŞ TACIDIR

Konuşmasına bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Mustafa Ak, 8 Mart kutlamalarının geçmişinin emekçi kadınların vermiş olduğu bir mücadeleye dayandığına dikkat çekerek "Bugün kadınlarımız aile, iş ve sosyal hayatındaki sorunları ile gündeme geliyor. Toplumumuzun bir yarısı erkek diğer yarısı kadından oluşuyor. Kadın ve erkek bir elmanın yarısı gibi eşittir. Kadın sadece bir gün değil, 365 gün hayatımızda var. Bunun için ben sizlerin 365 gününüzü kutluyorum" dedi. İslam dininde kadınların baş tacı edildiğini ve hak ettikleri yeri aldığını ifade eden Başkan Ak, "Maalesef bunu engellemeye çalışanlar yüzünden bazı sorunlar çıkıyor. Keçiören Belediyesi ve Avustralya Büyükelçiliği'nin işbirliğinde eşim Hatice Ak ve Avustralya Büyükelçisi'nin eşi Antoinette Merrilless'e gerçekleştirdikleri bu anlamlı program için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN HAYALİ GERÇEK OLDU

Keçiören Belediyesi olarak kadınlara yönelik birçok çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Ak şunları söyledi: "Kadınlarımızın el emeklerini aile bütçelerine katkı sağlayacak birer araca dönüştürmelerini her daim destekledik. Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) ile 120 bin kursiyere ücretsiz eğitim verdik, bunun 90.000'i kadın. Bu sayede kendi iş yerini kuran birçok kadın kursiyerimiz kendine ait işyerleri açarak iş hayatına atılma fırsat buldu. Bunun haricinde birçok kursiyerimiz de, sosyal paylaşım platformları üzerinden ya da internet siteleri üzerinden evde ürettikleri ürünleri Ankara ve Türkiye genelinde sipariş üzeri satma imkanı yakaladı. Kadınlarımızı iş hayatına dahil etmek, sosyal ve ekonomik gelişmişliğin önünü açmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Keçiören TOGEM vasıtasıyla başlatılan 1071 Kadın Girişimci Projesi'ni hayata geçirdik ve kadınların hayallerini gerçeğe dönüştürdük. Proje dahilinde 64. işyerimizi açtık. Yanlarında çalıştırdıkları kişilerle birlikte ülke istihdamına katkı sağladık. Haftada 3 gün hizmet veren El Emeği Pazarımızdan ise totalde 58 kadın faydalandı. Osmanlı Spor ve Kültür Merkezimizde aylık ortalama 2 bin kadın spor ve kültürel aktivitelerden faydalanıyor. Basınevler Hanımlar Lokalimiz ise son 6 yılda 7 bin 500 kadına hizmet verdi."

KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Mustafa Ak, kadın refahı alanında kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve toplumsal yaşamın her alanında kadınlarımızın güçlendirilmesi için kadınlara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmeti de verdiklerini belirtti. Aile Eğitim Merkezi aracılığıyla 2009 -2015 yılları arasında 50 bin kişiye seminer, 16 bin 527 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verdiklerini anlatan Başkan Ak, "Kadın Danışma Merkezimizde ise kadınların ve çocukların korunması için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. 2011 yılından bu yana telefonla başvuran 2 bin 684 kadına, yüz yüze başvuran 428 kadına yönlendirme, bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verdik. Keçiören Belediyesi Kadın Danışma Merkezi olarak AB tarafından fonlanmış olan 'Kesinlikle Anne' isimli proje kapsamında 6 Avrupa ülkesinde kadına yönelik şiddet alanında yapılan çalışmaları yerinde incelenerek karşılıklı deneyim alışverişinde bulunduk. Ülke ortaklarımız bizim çalışmalarımızı yerinde incelemek için konuğumuz oldu. Karşılıklı edindiğimiz deneyimlerle hizmet kalitemiz ve verimliliğimizi artırdık" dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ

Şiddetin her çeşidine karşı olduklarını ve kadına yönelik şiddeti kınadıklarını vurgulayan Başkan Ak, "Kadınlarımızı korumaya yönelik olarak oluşturduğumuz Kadın Konukevimiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veriyor. Kadın Konukevimizden toplam 455 kadın ve beraberindeki yaklaşık 348 çocuk hizmet aldı. Özellikle çalışan kadınlarımıza kolaylık sağlamak, okul öncesi eğitime katkı koymak için kreş hizmeti de veriyoruz. Tepebaşı kreşimizden yılda 50 çocuğumuz faydalanırken, Zümrüt Yaşam Alanları, spor merkezlerinde de kreşler açarak kadınlarımız gündelik işlerini yapıp, sosyalleşirken çocukların da yaşıtlarıyla sosyalleşmesine imkan sağlıyoruz. Yonca Yaşam Merkezimizin kadınlara yönelik hizmet veren Hanımeli lokalinden 3 yılda 4 bin 500 kadın, içerisinde hizmet veren aerobik ve spor bölümünden 3 bin 800 kadın faydalandı" diye konuştu. Mustafa Ak, kadının toplum içindeki en önemli rolünün ailede başladığını kaydederken, "Bize düşen tüm kadınlarımıza eşit fırsat vermektir. Programın hazırlanmasında emeği geçen değerli eşime ve Avustralya Büyükelçisi'nin eşi Antoinette Merrilless'e çok teşekkür ediyorum" mesajını verdi.

KONSERDE HALAY ÇEKTİLER

Konuşmaların ardından Hatice Ak, Merrilless'e KEÇMEK kurs merkezlerinde yapılan el işlemesi bir tablo, Antoinette Merrilless de Ak'a Aborjin el sanatı ürünü eserler hediye etti. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği sanatçıları Türk Halk ve Türk Sanat Müziği konseri verdi. Konserde seslendirilen eserlere izleyiciler de eşlik ederken, hareketli parçalarda halay çektiler. Konserin ardından protokol heyeti, Aborjin sanatından örneklerin yer aldığı "Canning Stock Ülke Rotası" ve "Ait olmak- Avustralya'nın Yüzleri" adlı karma fotoğraf sergisinin açılışını kurdele keserek yaptı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Hatice Ak Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title