Haberler

Kadınlar, 8 Mart'ı Horon Teperek Kutladı

Trabzonlu kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü horon teperek kutladı.

Trabzonlu kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü horon teperek kutladı. Kadına yönelik şiddete de dikkat çeken kadınlar, Karadeniz müzikleri eşliğinde doyasıya eğlendi.

Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Kadına yönelik şiddete dikkat çeken Trabzonlu kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü horon teperek kutladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin desteğiyle Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği'nde bir araya gelen kadınlar, Karadenizli sanatçı Yasemin Yıldız'ın sahne aldığı etkinlikte Kadınlar Günü'nü doyasıya eğlenerek kutladı. Kadınlar, eğlencenin yanı sıra kadına yönelik şiddete de dikkat çekti.

Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği Kadın Kolları Başkanı Av. Neşe Fazlıoğlu Mert, "Bizler bugünü dünya emekçi kadınlarının sadece anıldığı bir gün olarak değil, kadınların sorunlarına dikkat çekilen bir gün olarak görüyor ve kadınların haklarının iadesi için bir farkındalık oluşturmak adına bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler her şeyden önce birer anne ya da anne adayıyız. Bu nedenle anne merhameti ile sadece ezilen kadınların değil, bütün kadınların haklarını gözeterek korunmasından yanayız" diye konuştu.

Kadınlara yönelik şiddetin artık son bulması gerektiğini belirten kadınlar ise, "Bugün gündemde olduğu için Özgecan diyoruz ancak bizler bilinen ve bilinmeyen bütün Özgecan'ların daha iyi korunmasını istiyoruz. Bu konuda erkeklerden de kadınlara yardımcı olmalarını istiyoruz" dediler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title