Haberler

"Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı" Semineri

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Sağlık İletişimi Daire Başkanı Doç. Dr. Abdülrezak Altun, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için iş gücünün, bunun için de kadın istihdamının artırılması gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Altun, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında, AB ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen, "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" programı çerçevesinde, Sanko çalışanlarına "Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı" konulu seminer verdi.

Altun, toplantıda, kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgi verdi.

Kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinen Altun, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

Kadın istihdamının artırılmasının, AB sürecinde geliştirilmesi gereken konulardan olduğunu belirten Altun, "Türkiye'de çalışma yaşında olan kadınların yüzde 26-30'u çalışıyor. Bu oran AB ülkelerinde yüzde 60 düzeyinde, yani iki katımız" dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için iş gücü piyasasının geliştirilmesi gerektiğini aktaran Altun, şunları kaydetti:

"Dünyanın 20 büyük ekonomisinden birisi olduğu ifade edilen Türkiye'nin, dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olması ve 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için de bu gereklidir. Şu andaki iş gücü verileri ile bu hedeflere ulaşamayız. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için iş gücünün artırılması, bunun için de kadın istihdamının artırılması gerekir."

Kadınların çalışma yaşamına katılmaları için eğitilmeleri ve motife edilmeleri gerektiğini anımsatan Doç. Dr. Altun, erkeklerin de bu konunun eşleri ve kızları için önemli olduğunu kavramaları gerektiğinin sözlerine ekledi.

Toplantıya, Sanko Tekstil İşletmeleri Genel Müdürü Ökkeş Cansız, Sanko Holding Personel Koordinatörü Tilal Ulaşlı, mühendisler ve işçiler katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title