Haberler

Kadının Sessiz Çığlığı Şiddete Dikkat Çekildi

Güncelleme:

Sessiz Çığlık'ların sorunları ve çözümleri Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yapılan Kadına Şiddete Hayır Semineri'nde anlatıldı.


Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği seminerde konuşmacı Avukat Seher Okşar şiddetin hukuki, Psikolog Benazir Orhan ise psikolojik boyutlarını anlattı. Ayrıca seminerin bir diğer konuğu ise hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın avukatı ve aynı zamanda CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Efkan Bolaç idi.

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, toplumu kadın konusunda bilinçlendirmek, kendine güvenen ve ayakta durabilen kadınların olması açısından çalışmalar gerçekleştiriyor. Sessiz Çığlık Kadına Şiddete Hayır Semineri'nde kadınları Avukat Seher Okşar ve Psikolog Benazir Orhan ile buluşturan müdürlük, hukuki haklar ve psikolojik sorunlar hakkında katılımcıların bilgilenmesini sağladı.

Seminere dinleyici olarak katılan Özgecan Aslan'ın avukatı ve aynı zamanda CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Efkan Bolaç, "Biz çocuklarımızı kız-erkek olarak ayırt ettiğimiz sürece şiddet sorunu devam eder. Bazı şeyleri çocukluktan aile içinde değiştirmeye başlamalıyız artık. Kadınların ne giydiği değil, erkeklerin neye baktığı önemli" dedi.

Kadının Hakkı Sözleşmeyle Korunacak

Beylikdüzü Belediyesi olarak mecliste alınan kararları dinleyicilere de anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burada aldığımız bilgileri unutmayıp, kapıdan çıktığımız anda hayata geçirmeliyiz. Bizler mecliste Mor Bayrak Projesi'ni ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nu kurduk" diye konuştu. Kadına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayan İmamoğlu, "Doğruları görmek ve ona göre tedbir almak zorundayız" diye de ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Efkan Bolaç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title