Haberler

Kadının Kocasına "Sen Gavatsın" Demesi Tahrik Sayıldı

Güncelleme:

Erzurum'da çıkan tartışmada eşi Mehmet Akpınar'a "Sen gavatsın" dediği için öldürülen Rabiye Akpınar'ın bu sözleri tahrik sayıldı. Cumhuriyet savcısı hakaret içerikli bu sözleri haksız tahrik sayarak Mehmet Akpınar'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.

EŞİNİ TABANCAYLA VURARAK ÖLDÜRDÜ

Olay, geçen 4 Mart günü merkez Yakutiye İlçesinin Çağlayan Mahallesi'ndeki Çamlıbel Sokak'ta meydana geldi. 35 yıllık evli, 5'i kız, 9 çocukları bulunan Rabiye ve Mehmet Akpınar çifti arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma üzerine emekli bekçi Mehmet Akpınar (59) eşini tabanca ile ağır yaraladı. Ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve ameliyata alınan Rabiye Akpınar (60) yapılan tüm müdahelelere karşın kurtarılamadı. Gözaltına alınan Mehmet Akpınar tutuklanarak E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Cumhuriyet Savcısı Adem Kartal tarafından 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan hazırlanan iddianame 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Daha önce de çift arasında sık sık tartışma yaşandığı anımsatılan iddianamede, cinayet olayından önce Mehmet Akpınar'ın eşe karşı kasten yaralama suçundan yargılandığına dikkat çekildi.

TARTIŞMA SIRASINDA KOCASINA "SEN GAVATSIN" DEMİŞ

İddianamede, çiftin olay günü oğulları Ömer Faruk Akpınar'ın yanlarında olduğu bir sırada kavga ettikleri, tartışma sırasında Rabiye Akpınar'ın kocasına "Sen gavatsın" dediğine yer verildi. 'Gavat' sözüne sinirlenen Mehmet Akpınar'ın ruhsatlı tabancası ile eşine bir el ateş ederek başından vurduğu, kriminal uzmanlık raporunda başa bitişik atış mesafesinden ateş ettiği belirtildi. Adam öldürme kastıyla karısına ateş ettiği iddianamede yer alan Mehmet Akpınar, savcılıktaki ifadesinde suçunu kabul etti. Akpınar, "Eşimle sürekli tartışıyorduk. Bana o sözü söyleyince sinirlendim ve ateş ettim" dedi.

MÜEBBET YERİNE, 18 YILDAN 24 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Çiftin görgü tanığı olan evlatları Ömer Akpınar'ın da yaşananları doğruladığı belirtilen iddianamede Savcı Kartal, tartışma sırasında maktulenin kocasına hakaret etmesinden kaynaklanan hiddet ve şiddetin etkili olduğu bildirdi. Cumhuriyet Savcısı, cinayetin haksız tahrik altında işlendiğini dikkate alarak Mehmet Akpınar'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Akpınar Çağlayan Yakutiye Erzurum Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

AliMobil-IOS:

AKP nin yaptiklari ve yapacaklari güzel seyler icim oyum AKP ye.

76
7
yanıtYanıtla
hmobilWeb@haberler.com:

Kaşıntısı varmış kaşınmş

76
7
yanıtYanıtla
El TurcoMobil-IOS:

Kesin akplidir bunlar.

5
28
yanıtYanıtla
Alparslan ÇayanMobil-IOS:

Ülkücüyüm ama bence chp kazanmalı. Bende oyumu HDP ye atacam

6
27
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61mobilWeb@haberler.com:

Lan bir erkeğe söylenecek lafmı bu en pısırık olanı çileden çıkarır...

14
9
yanıtYanıtla
reisMobil-ANDROID:

oh olsun kadin biraz kadinligini bilsin bune zerillik

12
9
yanıtYanıtla
Mehmet Selçuk:

Karısını bu laf üzerine öldürdüyse demekki laf doğruymuş

13
6
yanıtYanıtla
afyokMobil-ANDROID:

oylar mhp ye artık.

7
12
yanıtYanıtla
xxMobil-ANDROID:

Eskiden Ülkücüler milliyetçi olurdu şimdi dansöz gibiler her partiye oy veriyorlar

9
9
yanıtYanıtla
guardiolaMobil-ANDROID:

demekki kadın boynuzlamışki o yüzden demiş

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title