Haberler

Kadının Ailedeki Rolü Konulu Söyleşi

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Yıldırım, Kadın Meclisi üyeleriyle söyleşi yaptı.

Malatya'da kadının ailedeki rolü konulu söyleşi yapıldı.

Malatya Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Malatya Kent Konseyinde düzenlenen programda, konseyin Kadın Meclisi üyeleriyle yaptığı söyleşide, kadının aileyi doğru yönetmesi halinde toplum içinde sorunların yaşanmayacağını belirtti.

Kadının aile içinde eş, kardeş, evlat, anne olduğunu belirten Yıldırım, İslam'da ise rol model olarak alacağı birçok ismin bulunduğunu ifade ederek, "Eş rolünde Peygamberimizin tüm sıkıntılarında yanında olan Hazreti Hatice annemiz, evlat rolünde Efendimizin biricik kızları Hazreti Fatıma, annelik vasfı rolünde yerkürenin en zor imtihanını veren Hazreti Meryem, kardeş rolünde Kerbela olayıyla şehit edilen Hazreti Hüseyin'in çocuklarına kendi çocukları gibi bakan Hazreti Zeynep bizlere en güzel örnektir" dedi.

Bir süre önce hayata geçirdikleri Hazinemiz Ailemiz Projesi ile aileyi muhafaza etmeyi amaçladıklarını belirten Yıldırım, burada en büyük görevin kadına düştüğünü kaydetti.

Yıldırım, aileyi ayakta tutan en büyük manevi bağın güç olduğunu belirterek, bunun da annelerde, yani kadınlarda olduğunu ifade etti.

"Kadın denilince sevgi akla gelir"

Kadın denilince sevgi, merhamet, letafet, zariflik, nezaket gibi sıfatların akla geldiğini kaydeden Yıldırım, hanımların bu özelliklerini yitirmemesi gerektiğini belirtti.

Yıldırım, geçmiş ve gelecek zenginliğin aile olduğuna vurgu yaparak, "Ailenin merkezindeyse kadın bulunur. Aileye ne kadar sahip çıkarsak hedefimize de o kadar ulaşmış olacağız. Aileyi sahiplenir ve onu tehlikelere karşı korursak, bu topraklardan yeniden Turgut Özal'lar, Niyazi Mısri'ler çıkacaktır" açıklamasında bulundu. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yıldırım Malatya Yerel Haberler

title