Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, bugünün kadınlar için önemli olduğunu söyledi.

Şiddetin muhatabının genelde kadınlar ve çocuklar olduğunu vurgulayan Yağan, "Evli erkeklerle yapılan ankette yüzde 34'ü eşiyle tartışırken onları dövdüklerini söylüyorlar. Kadınların yüzde 39'u fiziksel, yüzde 51'i cinsel, yüzde 44'ü duygusal şiddetle karşı karşıya. Bu yıl da 253 kadınımız katledilmiştir" ifadesini kullandı.

Yağan, 25 Kasım'ı kadına yönelik şiddetin olmadığı bir gün olarak hatırlamak istediklerini belirterek, "Kadının insan hakkına sahip olduğunu bilen, eşitlik ilkesine inanan bir toplumda kadınımızla, erkeğimizle yan yana ve omuz omuza yaşamak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra bazı katılımcılar, kadına şiddete dikkat çekmek için yüzlerini mor renge boyadı.

Etkinlik, gökyüzüne siyah ve pembe balonların bırakılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Adapazarı Sakarya Yağan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title