Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslaramücadele Günü

AK Parti Ayvacık İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla Ayvacık'ta yürüyüş düzenledi.

Ak Parti Ayvacık İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla Ayvacık'ta yürüyüş düzenledi.

İlçe merkezinde bulunan AK Parti binası önünden başlayan yürüyüşte bayanlar, Ali Nihat Tangör Caddesi'nden Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Parkı'na kadar ellerinde pankartlar ve sloganlarla yürüdü.

AK Parti Kadınlar Kolları Başkanlığı Sosyal Politikalar Birim Başkanı Atike Özön Karabulut, yaptığı konuşmada, şiddetin toplumun her kesiminde farklı durumlarda meydana gelebildiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış olduğunu belirten Karabulut, "Şiddet bağlamında kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Başta aile ve medya kadına şiddetin önlenebilmesi için etkin öneme sahiptir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Nihat AK Parti Ayvacık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title