Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Derviş Kostümlü Resim Sergisi Açtı

Sanatsal çalışmalarını Ankara'da sürdüren Işık Çuhacıoğlu, 'Annemin Kahve Falı'ndan oluşan 'On Yanlışlı Resim Sergisi' adlı 22. kişisel sergisinde kadına yönelik şiddete karşı durmak ve ilgi çekmek için 'derviş' kostümü giydi.

Sanatsal çalışmalarını Ankara'da sürdüren Işık Çuhacıoğlu, 'Annemin Kahve Falı'ndan oluşan 'On Yanlışlı Resim Sergisi' adlı 22. kişisel sergisinde kadına yönelik şiddete karşı durmak ve ilgi çekmek için 'derviş' kostümü giydi.

Hacettepe Üniversitesi Resim ve Heykel Bölümü mezunu olan ressam Çuhacıoğlu, Gaziosmanpaşa'da bulunan Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi'nde (ANKÜSEV) yapılan açılışta, 40 adet sürrealist çalışmalarından oluşan yağlı ve suluboyadan oluşan eserlerini başkentlilerin beğenisine sundu. Sergi açılışında kadına yönelik şiddete karşı ilgi çekmek için 'Derviş' kostümü giyen Çuhacıoğlu, geçtiğimiz aylarda Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan için de sergi salonunda bir köşe oluşturup, davetlilerin ilgisini çekmeye çalıştı.

Ressam Çuhacıoğlu22'nci kişisel sergisini açmanın mutluğunu yaşadığını belirtirken, "Bu sergimde değişik bir kostümle çıkmamın amacı kadına şiddete 'dur' demek için derviş kostümü giydim. Eskiden dervişler insanları ıslah etmek ve doğru yola çekmek için çaba gösterirlermiş. Ben de 'yeni Özgecanlar ölmesin' diye böyle bir sergi açılışı gerçekleştirdim. Sergide giydiğim derviş kostümünü Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi kurucusu Sibel Radiye Gül tarafından tasarlandı. Sosyal medyada yoğun ilgi çeken sergi afişi ise Cem Elçi gerçekleştirdi. Resim sergileri insanlara sanatsal izlenim sunarken, gündemde yer alan toplumsal olaylara da dikkat çekmek gerektiğine inanıyorum. Mersin'de yaşanan Özgecan vahşeti, toplumu derinden üzdüğü gibi, sanat camiasını da etkilemiştir" dedi.

Sergiye katılan davetliler sergiyi ilgiyle izlerlerken, sanatçı ile de günün anısına fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediler. Sergi 27 Mart tarihine kadar gezilebilecek. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Ankara Üniversitesi Gaziosmanpaşa Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title