Haberler

Kadına Yönelik Şiddet" Tiyatro Sahnesinde

Ordu'da, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla tiyatro oyunu sahnelendi.

Ordu'da, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla tiyatro oyunu sahnelendi.

Ordu Oksijen Kültür Sanat Atölyesi Derneği (ORSAD) tarafından "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla Kültür Sanat Merkezi'nde "Ve Kadınlar...Bizim Kadınlarımız..." adlı tiyatro oyunu sahneye konuldu.

Yasin Akyüz'ün yönettiği, Altınordu Belediyesinin katkısıyla sahnelenen oyunda, kadına yönelik şiddete dikkat çekildi.

Oyunda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gazi olan Safiye Bayat'ın yaşadıklarına da yer verildi. Bayat'ın mücadelesinin konu edildiği bölüm, izleyicilerden alkış aldı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, oyunun ardından yönetmen Akyüz, ORSAD Başkanı Nurgül Çoluk ve oyuncuları tebrik etti.

Güzel bir projeye ortak oldukları için memnuniyet duyduğunu belirten Tekintaş, "Temel hedef, kadınların maruz kalabileceği olumsuzlukları ortadan kaldırabilmektir." dedi.

Oyunda, hain darbe girişiminde Bayat'ın ortaya koyduğu özgürlük mücadelesinin de anlatıldığına işaret eden Tekintaş, "Geçmişte Nene Hatun'un yaptıklarını, bugün ülkemizin her yerinde milyonlarca Nene Hatun yapmaya hazır çünkü bu millet artık nice Nene Hatunlar yetiştiriyor. İhtiyaç duyulduğu zaman hepimiz canımızı verecek kadar vatanımıza sahip çıkıyoruz." diye konuştu.

Bunun en önemli örneğinin de 15 Temmuz'da yaşandığını vurgulayan Tekintaş, şunları kaydetti:

"Şunun iyi bilinmesini istiyorum ki bu millet artık darbelere geçit vermeyecektir. Birilerinin boyunduruğu altına girmeyeceğiz. Ülkemiz üzerinde karanlık emelleri olanlar, bu milletin tokadını 15 Temmuz akşamı yediler, bundan sonra da yemeye devam edecekler."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Engin Tekintaş Nene Hatun Altınordu Ordu Kültür Sanat Haberler

title