Haberler

Kadına Yönelik Şiddet Fotoğraflarla Sergilendi

Güncelleme:

Urfa İl Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Topçu Meydanı'nda fotoğraf sergisi açtı.

Şanlıurfa'da Kadına Yönelik Şiddete dikkat çekmek amacıyla Urfa İl Kadın Platformu tarafından şehir merkezindeki Topçu Meydanı'na fotoğraf sergisi açıldı.

Urfa halkının dikkatini yaşanan şiddet olaylarına çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Eğitim- Sen Şanlıurfa Eş Başkanı Dilek Çakırtaş, "Fotoğraf sergimiz 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günüyle ilgili. Biliyorsunuz en çok şiddet mağduru ve savaşta en çok kadınlar mağdur. Biz buna Urfa halkının dikkatini çekmek amacıyla 20 fotoğraf sergiliyoruz. Bunlar daha çok savaşta mağdur olmuş kadınlar veya polis şiddetine maruz kalmış kadınlar. Saat 12:00 ile 16:00 arası sergilenecek. Amacımız şiddete son verilmesi, yaşanan şiddetin dramatik olduğunu göstermek. Etkinliği Urfa İl Kadın Platformu düzenliyor. İl kadın platformunda kimler var? KESK, İHD, TMMOB, DİSK, TTB, Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği var" diye konuştu.

Dört saat boyunca ziyaretçilere açık olan sergide savaşta mağdur olan ve polisin şiddetine maruz kalan kadınlardan 20 tanesinin fotoğrafları sergilendi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title