Haberler

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" Projesi

"Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" projesi- Mersin Valisi Çakacak: "Toplumun temeli olan ve insanların en çok huzur bulacağı yer olan aile içerisinde, insanların en çok sevgi ve saygı görmesi gereken yerde kadının şiddete uğraması çok üzücü"MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Toplumun temeli olan ve insanların en çok huzur bulacağı yer olan aile içerisinde, insanların en çok sevgi ve saygı görmesi gereken yerde kadının şiddete uğraması çok üzücü" dedi.

"Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" projesi- Mersin Valisi Çakacak: "Toplumun temeli olan ve insanların en çok huzur bulacağı yer olan aile içerisinde, insanların en çok sevgi ve saygı görmesi gereken yerde kadının şiddete uğraması çok üzücü"MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Toplumun temeli olan ve insanların en çok huzur bulacağı yer olan aile içerisinde, insanların en çok sevgi ve saygı görmesi gereken yerde kadının şiddete uğraması çok üzücü" dedi. Çakacak, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" projesi kapsamında düzenlenen 17'inci çalıştayın açılışında, ailenin, toplumun en temel yapı taşı olduğunu söyledi.Kadına yönelik şiddetin, bir insan hakkı ihlali olduğunu belirten Çakacak, "Kadına yönelik şiddet, kadına fiziksel, ruhsal ve sosyal gibi her açıdan zarar verilmesine, onurlarının kırılmasına, değerlerinin yitirilmesine ve kadınlara karşı olumsuz ayrımcılığın ne yazık ki sürmesine yol açıyor" diye konuştu. Bu duruma, dünyanın her yerinde ve toplumun her kesiminde rastlanıldığının altını çizen Çakacak, "Toplumun temeli olan ve insanların en çok huzur bulacağı yer olan aile içerisinde, insanların en çok sevgi ve saygı görmesi gereken yerde, kadının şiddete uğraması çok üzücü. Aile içindeki suçların yüzde 90'ı da kadına yönelik şiddetin oluşturduğu suçlardır" ifadelerini kullandı.İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ise şiddetin, sağlıklı bir toplum oluşturulması önünde en önemli engellerden biri olduğunu belirtti.Şiddetin anayasal bir suç olduğunu dile getiren Uyan, şöyle devam etti: "En çok şiddete maruz kalan kesimi kadınlar oluşturmaktadır. Kadına yönelik şiddet durumuna, toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanıyor. Bu husus, kadının maddi ve manevi bütünlüğüne zarar vermekle birlikte, sosyal ve ekonomik kalkınma önünde önemli bir engel oluşturuyor. Ne yazık ki kadına yönelik şiddet kadının en güvenli olması gerektiği yerde yani ailede meydana geliyor. Topluma ve bu toplumun en değerli üyelerinden kadınlara zarar veren şiddetin ortadan kaldırılması, daha sağlıklı bir toplum yapısına ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır. " -"Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" projesi-Mersin Valisi Çakacak

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Çakacak Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title