Haberler

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" Projesi

Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Yel, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere ilişkin, "Bakın geçtiğimiz günlerde yaşadığımız, hepimizin de nefretle kınadığı şiddet ortamını gördük. Şiddetten kimsenin bir kazancının olmadığını bu olaylar bir kez daha  bize hatırlattı" dedi.

Yel, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" projesi kapsamında kentteki bir otelde düzenlenen konferansta, Avrupa Birliği'ne (AB) hazırlanan bir ülkede, çok önemli bir sosyal konuya duyarsız kalınmasının asla mümkün olmadığını söyledi.

AB'ye girmenin, çağdaş bir ülke olmanın sadece binalar yapıp, yatırımlarla olmayacağına dikkat çeken Yel, şöyle konuştu:

"Kültürde de bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Türk aile yapısı kapalı bir şekilde günümüze kadar geldi. Eskiden de aile içi şiddet mutlaka vardı ama toplumda bunlar tartışılamıyordu. Artık yeni Türkiye'de, çağdaş Türkiye'de sorunlarımızı masaya yatırmaktan kaçınmıyoruz. Bu bizim en büyük kazancımız. İşte sorunlarımızı biz ne kadar çok tartışırsak, bilimsel ortamda masaya yatırırsak inanıyorum ki çözüm de o kadar çabuk gelecektir. 77 milyon yurttaşımızın beklediği toplumsal refah düzeyimiz çok rahat şekilde sağlanacaktır. (IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler) Bakın geçtiğimiz günlerde yaşadığımız, hepimizin de nefretle kınadığı şiddet ortamını gördük. Şiddetten kimsenin bir kazancının olmadığını bu olaylar bir kez daha bize hatırlattı."

Yel, yaşanan olaylardan herkesin büyük üzüntü duyduğunu vurguladı.

"Kim kaybetti, 77 milyon Türk evladı kaybetti. Biz istiyoruz ki 77 milyonla bir olalım, bütün olalım" diyen Yel, hangi alanda sorun varsa bunun el birliğiyle ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

"Aile içi şiddet, en fazla gözardı edilmiş insan hakkıdır"

İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara ise proje kapsamında birçok ilde kadına yönelik şiddet ve namus cinayetlerine yönelik konferanslar düzenlendiğini söyledi.

"Aile içi şiddet, Türk aile yapısının dışa kapalı olması dolayısıyla en fazla gözardı edilmiş insan hakkıdır" diyen Özkara, yapılan araştırmalarda, aile içi şiddete en çok maruz kalan kesimin kadınlar olduğunun belirlendiğini ifade etti.

Aile içi şiddetin önlenmesi için jandarmanın üzerine düşen görevi yaptığının altını çizen Özkara, toplumu bilinçlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplumsal cinsiyet uzmanının sunum yaptığı konferansa, kent merkezi ve ilçelerdeki birçok kamu kurum ve kuruluş müdürü ile sivil ve jandarmada görevli kadınlar katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Ali Özkara Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title