Haberler

Kadına Şiddette Antalya Türkiye Birincisi

Antalya'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yaklaşık 100 kişilik kadın grubu sloganlarla yürüyüş düzenledi.

Antalya'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yaklaşık 100 kişilik kadın grubu sloganlarla yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş yapan grup, 'Fıtratın batsın Tayyip', 'Kadınların fıtratında gülmek var', 'Direnmek fıtratımızda var' yazılı pankartlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine göndermede bulundu. Grup yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 'Biz kadınlar tacize, tecavüze, kadın katliamlarına, nefret cinayetlerine, erkek-devlet şiddetine, gericiliğe, savaşa, IŞİD vahşetine ve AKP diktatörlüğüne meydan okuyoruz' denildi.

'Yeni Türkiye'nin kadınların cehennemi olduğu belirtilen açıklama şöyle denildi: 'İnsan Hakları Derneği'nin verilerine göre 2005-2011 yılları arasında toplam 4 bin 190 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bianet'in raporuna göre 2013'te 214 kadın erkekler tarafından öldürüldü ve 71 ilde 783 erkek şiddeti yaşandı. Kadına şiddet konusunda Türkiye'de 5'inci sırada olan Antalya'da şiddet gören kadın sayısı 2008'de 1858 iken, 2011'de 3 bin 142'ye yükselmiştir.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın açıkladığı 2013 verilerine göre Antalya Türkiye genelinde birinci sıradadır. Kadını aile dışında yok sayan AKP politikaları, her gün 5 kadın öldürmekte, artarak devam eden şiddetle ilgili veriler devlet tarafından açıklanmamaktadır. 'Eşitlik kadının fıtratına ters' diye açıklamalar yapan Tayyip'e ve 'kadınları bize sormayın' diyen, kadınlar için kılını bile kıpırdatmayan Ayşenur İslam'a soruyoruz; '2014'te kaç kadın öldürüldü? Kadın ve erkek eşitliği, kadın cinayetlerini durdurmak için bu kadar önemliyken neden kadınlarla erkeklerin eşit olmadığını söylüyor? AKP cinayetleri dursun istemiyor mu?' - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Antalya Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title