Haberler

Kadına Şiddeti Şemsiyelerle Protesto Ettiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kent konseyi kadın meclisi üyelerinden detay- Şemsiyelerin sallanması- Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal'ın konuşması Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kadına yönelik şiddeti şemsiye açarak protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kent konseyi kadın meclisi üyelerinden detay- Şemsiyelerin sallanması- Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal'ın konuşması Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kadına yönelik şiddeti şemsiye açarak protesto etti.Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla "Şiddet yağmuruna şemsiye açıyoruz" sloganıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 kadın, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.Meclis başkanı Sevgi Uluşal, grup adına yapacağı konuşmaya başlarken, yağmur yağdı. Uluşal, bunun üzerine "Bugün şemsiyelerimizi yağmurdan dolayı açtık ama asıl sloganımız 'Şiddet yağmuruna şemsiye açıyoruz.' Onun için de şemsiyelerimizi açmış bulunuyoruz" dedi.Uluşal, kadına yönelik ve aile içi şiddetin önlenmesi ile bununla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi'nin 1 Ağustos 2014'te imzalandığını söyledi.Sözleşmeyi imzalayan ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirten Uluşal, "Kadınlara yönelik şiddeti durdurmanın hedeflendiği, kadınların umut bağladığı bu sözleşme bir yılını doldurdu. Verilere göre, beklenen hedefe ulaşılamadı. Sözleşmede, kadına yönelik şiddetin, cinayetlerin çok azalacağı öngörülüyordu ama halen toplumda cinsiyet eşitliğini yadsıyan zihniyeti görüyoruz" diye konuştu.Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title