Haberler

Kadına Şiddete Hayır" Mitingi

Mersin'de "kadına şiddete hayır" mitingi- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen mitingde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri protesto edildi- HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "Kadın cinayetleri hiçbir ırk, sınıf ve kesim ayrımı gözetmeden bütün kadınları vuruyor.

Mersin'de "kadına şiddete hayır" mitingi- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen mitingde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri protesto edildi- HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "Kadın cinayetleri hiçbir ırk, sınıf ve kesim ayrımı gözetmeden bütün kadınları vuruyor. Bu ülkede insanlar sadece kadın oldukları için öldürülüyor" Mersin'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dikkati çekmek için miting düzenlendi. Forum AVM önünde bir araya gelen çeşitli parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü üyeleri ile vatandaşlar, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun önüne kadar yürüyerek, kadına yönelik şiddeti protesto etti.Burada düzenlenen mitingde, başta Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan olmak üzere öldürülen kadınlar için saygı duruşunda bulunuldu. Etkinlikte, şarkılar söylenerek, halay çekildi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, mitingde yaptığı konuşmada, kadınların her türlü direnişinin haklı olduğunu belirterek, öldürülen bütün kadınların acılarını yüreklerinde yaşadıklarını söyledi.Yüksekdağ, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Kadın cinayetleri hiçbir ırk, sınıf ve kesim ayrımı gözetmeden bütün kadınları vuruyor. Bu ülkede, insanlar sadece kadın oldukları için öldürülüyor" dedi.Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından her tarafın kadın isyanı ve kadın eylemleriyle dolduğunu ifade eden Yüksekdağ, "Özgecan'ın katledilmesinden bugüne geçen iki haftalık süre içerisinde 7 kadınımız daha katledildi. Burada, Özgecan için kol kola girip, hesap sorma mücadelesi yürüten kadınlar Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soruyor, 'Ey Başbakan hani kadına uzanan elleri kıracaktınız'" diye konuştu. -

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title