Haberler

Kadına Şiddete Hayır" Demek İçin Dans Ettiler

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan kadınlar, dünyada kadınlara uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla düzenlenen "One Billion Rising/Bir milyar insan ayakta" etkinliğine destek verdi.

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan kadınlar, dünyada kadınlara uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla düzenlenen "One Billion Rising/Bir milyar insan ayakta" etkinliğine destek verdi.

Beşiktaş Belediyesi'nin organizasyonuyla bir araya gelen ve kollarına kırmızı kurdele takan kadınlar, "diren, dans et, ayaklan" parolasıyla her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen "One Billion Rising" etkinliği kapsamında dans etti. Etkinliğe bazı erkekler de katıldı.

Organizasyon sorumlusu Özlem Yaman AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin küresel bir hareket olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın bu harekete dahil olmasını arzu ediyorum. Ataerkil toplumlar içerisinde kalan kadın kendini ezik, bağımlı, yok olmuş ve zavallı hissediyor. Artık kadınlarımızın gücüne uyanması gerekiyor. Bu harekete Beşiktaş Belediyesi öncülük etti. Tüm kadınlar adına organizasyonda emeği geçen yetkililere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dansa katılan Fulya Sever ise organizasyonu duyar duymaz koşarak geldiğini ifade ederek, "Bizler, dünya kadınları olarak, dünyada çiçekleri temsil ediyoruz. Çiçekleri ezen, yok etmeye çalışan kimler varsa onların da artık son bulmasını istiyoruz. Dünya kadınlarla daha güzel" dedi.

Alanda animasyon gösterileri yapılırken, bazı dans grupları da etkinliğe destek verdi.

Kadınlar, etkinliğin ardından alandaki imza duvarına kadına yönelik şiddetin son bulmasına ilişkin yazılar yazdı.

Kaynak: AA / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş Meydanı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title