Haberler

Kadına Şiddet Panelinden Ortak Görüş: Şiddete Karşı Ortak Duruş Sergilenmeli

Anadolu Kadın Hareketi'nin düzenlediği "kadına şiddet' konulu panel, kadınların protestosuyla başlarken, panelistler; taciz, tecavüz ve şiddete karşı ortak duruş sergilenmesi konusunda görüş birliğine vardı.Anadolu Kadın Hareketi'nin"...

Anadolu Kadın Hareketi'nin düzenlediği "kadına şiddet' konulu panel, kadınların protestosuyla başlarken, panelistler; taciz, tecavüz ve şiddete karşı ortak duruş sergilenmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Anadolu Kadın Hareketi'nin tarafından düzenlenen "İktidar, şiddet ve kadın" konulu panele konuşmacı olarak Gazeteci Ayşenur Arslan, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık, İşçi Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şule Perinçek, Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir ve Hayvan Hakları Savunucusu Oya Yurdakul katıldı. Panel başlamadan önce bir grup kadın, ellerinde kadına şiddetle ilgili çeşitli ifadelerin yer aldığı dövizlerle sistemi protesto ederken, salonu dolduran yüzlerce konuk da alkışlarıyla protestoya destek verdi.

-TEMİR: "HANGİ DÖNEM DAHA İLKEL"-

Devlet opera ve bale sanatçılarının arya ve türküleriyle renk kattığı panelin açılış konuşmasını Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir yaptı. İlkel toplumlarda kadının bereket simgesi olarak görüldüğünü ancak içinde bulunmuş olduğumuz milenyum çağında kadının geri planda kaldığını söyleyen Temir, şöyle devam etti:

"Şimdi sizlere soruyorum; milattan önce var olan o ilkel toplumlar mı daha ileridir, yoksa bugün kadınları ikinci plana atıldığı toplumlar mı? Günümüzde Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun kadın hareketine ihtiyacı vardır. Bu coğrafyaları dökülen kandan, yapılan zulümden ancak ve ancak kadınların birlikte hareket etmesi kurtaracaktır."

-IŞIK: "EVLİ VE ÇOCUKLU ŞARTI, CİDDİYETSİZLİKTİR"-

Hükümetin kadınların iş gücüne katılımını arttırmak amacıyla istihdam paketi hazırlığında olduğu iddiasını hatırlatan EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık da, "Ancak kadın istihdamına evli ve çocuklu olma şartı getirerek kadın sorununa yaklaşımlarının ne kadar ciddiyetsiz olduğunu göstermişlerdir. Kadınlar çalışırken de ev işleriyle birlikte yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor. Birçok yükümlülük kadınlar üzerinden devam ediyor. Böyle bir sisteme karşı "hayır' diyen kadınlara bu, şiddet olarak geri dönüyor" dedi.

-ARSLAN: "ŞİDDETE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE"-

Gazeteci Ayşenur Arslan da konuşmasında, "Kadınlar inanç sistemleri aracılığıyla gönüllü olarak ikinci sırada oluyorlar. Çünkü inanç sistemleri kadınları, kendilerinin ikinci sınıf vatandaş oldukları konusunda ikna ediyor. Kadın şiddeti anlamlandırıyor. Kendisini ailenin kutsal bekçisi gibi görüyor" diye konuştu.

-NAZLIAKA: "KADININ DEĞERİNİN EN FAZLA DÜŞTÜĞÜ DÖNEM"-

CHP Milletvekili Nazlıaka ise mevcut dönemin, Cumhuriyet tarihi boyunca kadının değerinin en fazla düştüğü dönem olduğunu söyledi. Aylin Nazlıaka, "Kadınlar şiddetin olağan kabul edildiği dönemden geçiyor, her üç çocuktan biri 18 yaşından erken evlendiriliyor. Çok sık çocuk gelinlerle karşılaşıyorum" diye konuştu.

Büyük ilgi gören panele katılan konuşmacılar sistemin hem kadın, hem de toplumun tüm kesimlerine şiddet uyguladığını vurgulayarak, bu durumdan ortak duruş göstererek kurtulmanın mümkün olacağını kaydetti. Panelistler; taciz, tecavüz ve şiddetin önlenmesi, kadınların sorunlarının çözümü için ortak hareket etme konusunda ortak görüş bildirdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ayşenur Arslan Aylin Nazlıaka Birsen Temir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title