Haberler

Kadın Yelkencilerden T-shırt'lü Protesto

Bodrum’da düzenlenen CFM-BAYK Kış Trofesi 2. Ayak Yarışlarının ödül töreninde, geçtiğimiz haftalarda vahşice katledilerek tüm ülkeyi yasa boğan Özgecan cinayeti, kendi kategorisinde kupayı alan kadın yelkenciler tarafından protesto gösterisi ile kınandı.

Bodrum'da düzenlenen CFM-BAYK Kış Trofesi 2. Ayak Yarışlarının ödül töreninde, geçtiğimiz haftalarda vahşice katledilerek tüm ülkeyi yasa boğan Özgecan cinayeti, kendi kategorisinde kupayı alan kadın yelkenciler tarafından protesto gösterisi ile kınandı.

Yelken sporuna yeni sporcular kazandırmayı ve bilinçli denizciler yetiştirmeyi hedef edinen B.A.Y.K'ın Kış Trofesi yarışlarının 7-8 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen 2. Ayak Ödül Töreni, 28 Şubat Cumartesi günü Marina Yacht Club Bodrum'da düzenlendi. Törene katılan Milta Bodrum Marina Genel Müdürü Ömer Karacalar, yarışın ana sponsorlarından Doria Otel Bodrum'un Genel Müdürü Onur İslam ve Doria Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Zehra Yaşar başarılı yelkencilere ödüllerini takdim ederek yarışçılara başarılar diledi.

"MÜCADELE ET! SESİNİ ÇIKART!"

Tek bayan ekip olarak yarışa katılan "Joy Deniz Cadıları" teknesi, IRC B1 Destek grubunda yarışarak, kendi kategorisinde 2. Ayak'ta birincilik kupasını kazandı. Yasemin Akyıl'ın kaptanlığındaki 10 kişilik ekipten oluşan kadın yelkenciler, Marina Yacht Club Bodrum'da düzenlenen ödül töreninde yaptıkları protesto gösterisi ile de dikkat çekti. Ödül verilirken üzerlerine giydikleri Özgecan'ın fotoğrafının bulunduğu "Mücadele et! Sesini çıkart!" yazılı t-shirt'leriyle kadına yönelik şiddeti protesto etti. 1.'lik kupaları ile birlikte Özgecan t-shirt'leriyle basın mensuplarına poz veren ekibe, diğer yelkenciler de alkışlarıyla destek verdi.

"KADINLARIN SESİ OLMAK İSTEDİK"

Joy Deniz Cadıları teknesinin kaptanı Yasemin Akyıl, yarışın rüzgarlı havada geçtiğini ve bu yarışta ilk finiş yapan tekne olduklarını ifade ederek "Hedefimiz trofe birinciliği." dedi. Akyıl, ödül töreni için özel olarak hazırlattıkları Özgecan t-shirt'leriyle de kadına yapılan şiddete karşı kadınların sesi olmak istediklerini söyledi.

07-08 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen BAYK Kış Trofesi 2. Ayak Yarışlarında IRC A-0 kategorisinde Arkas-Flying Box, IRC A-1 kategorisinde Sky Marine-Aqvavit, IRC A-2 kategorisinde Palmarina Sailing Akademisi, IRC A-3 kategorisinde CMS Dönence, IRC B1 kategorisinde Joy Deniz Cadıları, IRC B-2 kategorisinde Iceberk- Ice Yachting ve Destek kategorisinde ise Shiraz Banou adlı tekneler birinci olarak kupalarını aldı. CFM BAYK Kış Trofesi 3. Ayak yarışları ise 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde yapıldı.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Türkiye'nin en uzun Yelken Kış Trofesi, Ocak-Mayıs ayları boyunca toplam ayaktan oluşuyor. Çorlu, İstanbul, İzmir, Ankara, Göcek, Marmaris'ten 57 tekne ve 570 yelkencinin katıldığı yarışlar sert rüzgara karşı yelkencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oluyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

28 Şubat Bodrum Milta Yacht Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title