Haberler

Kadın ve Erkek Birbiriyle Rekabet Halinde Değildir"

Gaziantep’te “Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi” konulu söyleşi düzenlendi.

Gaziantep'te "Çalışan Kadınlarda Aile ve Kariyer Dengesi" konulu söyleşi düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşinin açılışında, hayatın bir sınav olduğunu ve bu sınavda geçmenin de en büyük ölçüsünün Kur-an'ı Kerim'de çok net bir şekilde verildiğini söyledi.

Medeniyetimizde, kadını ikincileştiren, yok sayan bir anlayışın olmadığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"O yüzden hepimizin, özellikle kadınların, ana olan kadınların, kızlarımızın bunu çok iyi analiz etmesi, bu soruların cevabını önce kendi yüreğimizde vermesi, yaşantımıza hissettirmesi ve buna göre geleceği inşa etmemiz gerekiyor. Kur-an'ı Kerim'in içine baktığınız zaman, 'mümin erkekler, mümin kadınlar, münafık erkekler, münafık kadınlar, sabreden erkekler, sabreden kadınlar diyor. Bir eşitlik var, üstünlük takvadadır diyor, ölçüde belli. Hz. Havva'dan gelen bir yolculuk var. Şimdi siz kadını okutmayan, eve hapseden zihniyete Hz. Hatice'yi nereden, nasıl anlatacaksınız. Döneminin en güçlü ticaret kadını."

Eğitimin önemli olduğunu, güçlü kadınlara ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Şahin, üniversiteye giden kız oranlarının yüzde 35'lere çıktığını, istihdam oranının ise yüzde 70'lerde olduğunu belirtti.

Toplumun yarısının aklının iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğine işaret eden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ben şuna inanıyorum yüce mevlamın bize verdiği potansiyelde, o analığın verdiği güçle biz planlı ve programlı çalışabildiğimiz zaman, hem üzerimize emanet olan çocuklarımızı, bu topluma hazırlamada, onları vatana, millete hayırlı evlat yetiştirmede çok önemli bir zaman diliminde başarabiliriz, hem de bu toplumun bizden beklediği kariyerimiz, eğitimimiz, toplumun kalkınmasının bir parçası yapabiliriz. Bunlar birbirinin alternatifi değil ve bu güç bizde var. O yüzden çocuklarımızı da eğitirken taa baştan, çünkü ağaç yaş iken eğiliyor, bunları çok iyi vermemiz lazım. Erkek çocuklarımızı buna göre yetiştirmemiz lazım. Kadının hakkı artık çoğalmaya başladığı zaman bunu kabul etmeyen bir erkek zihniyetinde de çok ciddi başka sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz."

Kadın ve erkeğin birbiriyle rekabet halinde olmadığını ifade eden Şahin, ikisininde birbirine yardım ederek, hak temelli bir bakış açısıyla yolculuğa çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin, Diyanet işleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Huriye Martı'ya bakır tabak ve çiçek takdim etti.

Söyleşiye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

title