Haberler

Kadın Ve Engelliler Buluşması

Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mestan, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kadının ve engellinin sosyal yaşama uyum sağlamaları için bir gün değil her zaman yanında ve destekçisi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(BUSMEK)'in kursiyerlerinin de katılımının yüksek olduğu programda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kadınlar, engelliler ve çocuklar başta olmak üzere her kesimle ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Meslek eğitim kursları ve mobil eğitim kurslarıyla kadınları üretim hayatına, engellileri de sosyal hayata katabilmek için projeler yürütüyoruz" dedi.

"Şehirler artık engellilere göre dizayn ediliyor"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin hızla gelişip büyüdüğünü ve şehirlerin de üzerine düşen misyonu yerine getirdiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sahip olduğu vizyonla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Altepe, şehrin yeşiline, tarihine sahip çıktıklarını, tüm sektörlerin gelişimi için destek verdiklerini, Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. Toplumun her kesimine yönelik faaliyetleri de sürdürdüklerini anlatan Altepe, "Kadınlar, engelliler ve çocuklar başta olmak üzere herkesle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Güçlü Türkiye'nin hedefleri var. Bu kapsamda toplumun tüm kesiminin üretimin içerisinde olması gerekiyor. Katma değer üreterek hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı sunmaları gerekiyor. Bizler de bu kesimlerle ilgili çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. 45 kadın derneği başta olmak üzere her kesimle iş birliği sağlıyoruz. Meslek eğitim kursları ve mobil eğitim kurslarıyla kadınları da üretim hayatının içerisine sokmaya çalışıyoruz. Engellileri de sosyal hayatın içerisine katabilmek için projeler yürütüyoruz. Şehirler artık engellilere göre dizayn ediliyor. Meslek sahibi ve iş sahibi olabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türkiye son dönemde hızla yol aldı ve lider bir ülke oldu. Çalışmalarımız her alanda sürecek" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da Bursa'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Belediyelerin eğitim, sağlık ve kültür alanındaki yatırımlarıyla sosyal politikalara güç kattığını söyleyen Bakan Kaya, sosyal belediyeciliğine büyük önem verdiklerini anlattı. Engellilerin istihdama katılımı özendirmek amacıyla kamu ve özel sektörde teşvik ediyoruz. Sadece kamuda 49 bin, özel sektörde 100 bin engelli vatandaşımız istihdam edildi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kaya'ya günün anısına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe tarafından BUSMEK kursiyerlerinin yaptığı "Filografi vav" hediye edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları(BUSMEK), BUMEP ve BENMEP eğitim projelerinin tanıtım filminin gösterildiği program sonunda BUSMEK eserlerinin sergilendiği standları gezen Bakan Kaya, kadın ve engellilerimizin el emeği ürünlerine göz atarak tek tek eserleri inceleme fırsatı buldu. Ayrıca Bakan Kaya "Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak" projesi kapsamında, dağ yöresi ilçelerimizde kadınlar tarafından dokunan bitmiş ipek halıyı keserek tezgahtan çıkardı. BUSMEK ailesi ile fotoğraf çektiren Bakan Kaya, bu tip engelli ve kadınların yararlandığı kurumlar için Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep ALTEPE'ye teşekkürlerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Recep Altepe Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title