Haberler

Kaçan PKK'lı İtiraf Etti! Kandil, Kadın Teröristleri Ölüme Terk Etmiş

Güncelleme:

Örgütten kaçan Merdan Welat kod adlı PKK'lı terörist, 4 yıl önce ölen 8 kadın teröristin kamptan kaçtıkları gerekçesiyle örgüt tarafından ölüme terk edildiğini anlattı..

Terör örgütü Pkk'nın infazlarına bir yenisi eklendi. Bundan 4 yıl önce örgütün yayın organlarına açıklama yapan sözde üst düzey yönetici, Kandil Dağı'nın Dola Koke kesiminde çığ düşmesi sonucu 8 kadın teröristin öldüğünü açıkladı. Ölen teröristlerin 'Amed Serdoz' kod adlı Zeynep Ulaş (24), 'Beritan Şafak' kod adlı Hülya Gök (20), 'Dicle Zemyan' kod adlı Fatma Çete (20), 'Doza Welat' kod adlı Rozerin Bilici (21), 'Meysa Sipidar' kod adlı Someyi Sofizade (24), 'Nuda Dilara' kod adlı Sümeye Polat (22), 'Rengin Şinda' kod adlı Şehdiya Zeyrik (23) ve 'Ruken Çayan' kod adlı Nuran Bellier (22) olduğu ortaya çıkmıştı. Kadın teröristlerin ölümünün ardından Kandil'de örgütün sözde KCK Yürütme Konseyi üyesi Sülbüs Peri ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Beritan Dersim'in de katıldığı bir tören düzenlendi. Daha sonra teröristler Kandil'de gömüldü.

ÖLÜME TERK ETTİLER

Hakkari kırsalında geçen hafta teslim olan teröristlerin ifadeleri, Kandil'in yalanını ortaya çıkardı. Merdan Welat kod adlı Pkk'lı terörist ifadesinde, 4 yıl önce ölen 8 kadın teröristin örgüt tarafından ölüme terk edildiğini belirterek, "8 kadın arkadaşın bulundukları Harun kampından kaçtıkları duyuldu. Pkk'nın komuta kademesi adeta çılgına döndü. Onların bulunması için 25 kişi gönderildi. Bir gün sonra 8'i de yakalandı ve mağaraya hapsedildi. Hava çok soğuktu, donarak ölmüşler. 'Mağaraya çığ düştü' dediler, sonra da tören yapıp, Kandil'de gömdüler" dedi.

"KARAYILAN 2012 YILINDA ŞEMDİNLİ VE HAKKARİ'Yİ KUŞATMAK İSTEDİ"

Terörist ifadesinde çarpıcı itiraflarda da bulundu:

"Murat Karayılan 2012'de 'bu yıl final yılımız olacak' diyordu. Karayılan Kandil'deki kamplara gelerek 2012 yılında farklı bir strateji izleyeceklerini söylüyordu. Şemdinli ve Hakkari'yi kuşatmak istedi. Ancak bunun bedeli ağır oldu. Örgütte yaşanan ağır kayıplar nedeniyle Suriye, Irak ve İran'dan daha fazla militanın örgüte katılımı için girişimlerde bulunuldu. Ancak bu ülkelerden gelen militanların çoğu operasyonlarda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. PKK tarihinin en büyük hüsranını yaşadı."

TUNCELİ'DE DE 3 TERÖRİSTİ İNFAZ ETMİŞLERDİ

Tunceli'de geçen nisan ayında da "ajan" oldukları iddiasıyla 3 teröristin infaz edildiği ortaya çıkmıştı. Kandil'in üst düzey sorumlularından 'Peri' kod adlı Sülbüs Peri'nin infazın ardından telsizde "Askerlerin üzerine atın" diye talimat verdiği de belirlenmişti. Kadın terörist Peri'nin HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP'li vekiller Pervin Buldan ile Sırrı Süreyya Önder'le fotoğrafları ortaya çıkmıştı. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Karayılan Hakkari Dicle PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title