Haberler

Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 yıl önce yola 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek çıktık. Kadını ve çocuğu merkeze aldık.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 yıl önce yola 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek çıktık. Kadını ve çocuğu merkeze aldık." dedi.

Şahin, Birleşmiş Milletler ve Dünya Ticaret Örgütünün ortak kuruluşu Uluslararası Ticaret Merkezi ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen Kadın Tedarikçiler Sergi ve Forumu'nda konuştu.

KAGİDER'in çalışmalarına yakından şahitlik ettiğini belirten Şahin, KAGİDER'in en önemli farkındalığının zamanın ruhunu yakalaması olduğunu söyledi.

Şahin, sürdürülebilir kalkınmanın herkesin hedefi olduğuna dikkati çekerek, "Herkes sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmak için büyük bir yarış içinde. Toplumlar, ülkeler, şehirler, bireyler ve kadınlar yarışıyor. Bu yarışta nasıl önce çıkacağız? Bugün bu salonda birlikte olanların en önemli konu başlığı budur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 yıl önce yola, 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek çıktık. Kadını ve çocuğu merkeze aldık. Bütün toplumun potansiyelini kullanmazsanız, hiçbir hedefe ulaşamazsınız." diye konuştu.

İşe kızların okullaşmasının sağlanmasıyla başladıklarını anımsatan Şahin, Anadolu'da büyük bir zihinsel değişim sağlandığını kaydetti.

Şahin, eğitim ve sağlığın toplum için önemine işaret ederek, "Bireyin eğitim ve sağlık meselesini çözdükten sonra eşit şartlarda ekonomide yarışması gerekiyor. Hiç kimseye gümüş tepsiyle makam verilmiyor. Büyük bir rekabet var." dedi.

"Kadından almalı, memleket kazanmalı" sloganıyla hareket ettiklerini anlatan Şahin, bunu çok önemli bulduklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesini kadınlar yönetiyor

Şahin, yaklaşık 3 yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"(Kalkınma ve demokrasi yerelde başlar) diye bir çalışma yaptık. Belediyecilik deyince aklınıza, yol, para, büyük yatırımlar, alt yapı ve üst yapı gelir. Şu anda benim fen işleri, mali işler, imar işleri, makine ve ikmal işleri ve kültür işlerimin başında bir kadın var. Kadınlara teslim etmiş durumdayız. Türkiye'de bunu yapan ilk ve tek belediye olduğumuzu söylüyorum. Bunu başarmak için kadının gücüne inanmamız lazım. Disiplinli çalışmamız ve gayretimiz çok önemli."

Kadınların konumunun güçlendirilmesi için çalışmalara devam edilmesi gerektiğini belirten Şahin, hükümetin bu konuda gereken desteği verdiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası Ticaret Merkezi Birleşmiş Milletler Fatma Şahin Gaziantep Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title