Haberler

Kadın Örgütleri Kadın Aday Sayısının Artmasını İstiyor

Mersin'deki kadın örgütleri, 2014'te yapılacak yerel seçimlerde daha fazla kadın aday gösterilmesi için çalışma yapmak üzere bir araya geldi.
Mersin'de faaliyet yürüten Günebakan Kadın Derneği tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele...

Mersin'deki kadın örgütleri, 2014'te yapılacak yerel seçimlerde daha fazla kadın aday gösterilmesi için çalışma yapmak üzere bir araya geldi.

Mersin'de faaliyet yürüten Günebakan Kadın Derneği tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında 'Toplumsal Cinsiyet ve Siyaset' konulu atölye çalışması düzenlendi. Sağlık Emekçileri Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Günebakan Kadın Derneği, Şanlıurfa Yaşamevi Kadın Derneği, Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi, Toroslar Kadın Meclisi, Sağlık Emekçileri Sendikası, İstanbul Başak Kültür ve Sanat Vakfı, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Kadın Emeği Kollektifi, Halkevleri, Beyaz Lale Hanımlar Derneği, Bağımsız Kadın Derneği ve öğrenciler katıldı.

Sosyal Politika ve Siyaset Bilimi Uzmanı Dr. Handan Çağlayan tarafından bir sunumun yapıldığı atölye çalışmasında, kadınların siyasal alanda katılımlarını artırmak ve kadın sorunlarına duyarlı politikalar geliştirmek konusunda katılımcıların görüşleri alındı. Kadın ve erkek arasındaki eşitsizliğin toplumsal olarak öğrenilen ve üretilen bir süreç olduğunun vurgulandığı çalışmada, siyaset alanında kadının erkeğe nazaran dezavantajlı durumu tartışıldı. Maddi imkanlar, aile içi görev paylaşımı, siyasete hakim olan güç dili gibi sebeplerle kadınların siyasette kendilerini kabul ettirme konusunda yaşadıkları güçlüklerin değerlendirildiği çalışmada, siyasi katılım için istekli kadınların desteklenmesi ve kadınların temsil oranlarının artırılmasına yönelik pozitif ayrımcılık metotları olan kota, parite ve fermuar sistemi uygulamaları da anlatıldı. 2012 Mart itibariyle 26 bakandan birinin, 2 bin 924 belediye başkanından 26'sının, 34 bin 210 muhtardan 65'inin ve 81 validen birinin kadın olduğu gerçeğinin vurgulandığı toplantıda, bu durumun acilen önlem alınması gereken dikkat çekici ve son derece olumsuz bir tablo olduğu kaydedildi.

Toplantı sonunda, Mersin'deki kadın örgütleri tarafından önümüzdeki yerel seçimlerde tüm siyasi partilerde bir izleme çalışması yapılması önerilerek, kadın adayların sayısının artırılması ve desteklenmesi için kadın örgütlerinin birlikte çalışmasının önemi vurgulandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Emekçileri Sendikası Mersin Üniversitesi Şanlıurfa Günebakan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title