Haberler

Öğrenci Velisi, Kadın Öğretmeni Koridorda Tekme-Tokat Döndü

Güncelleme:

Konya'da sınıf öğretmeni H.Ç.D., öğrencisi B.D.'nin oturduğu yeri değiştirdiği için okulun koridorunda öğrencinin annesi tarafından tekme-tokat dövüldü.

Konya'da sınıf öğretmeni H.Ç.D., derste sürekli rahatsızlık verdiği öne sürülen 7'nci sınıf öğrencisi B.D.'nin oturma düzenindeki yerini değiştirdiği iddiasıyla, okulun koridorunda öğrencinin annesi H.A. ve teyzesi tarafından tekme ve tokat dövüldü. Diğer öğrencilerinin gözleri önünde meydana gelen olay, okulun güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

VELİYİ OKULA ÇAĞIRDI ORTALIK KARIŞTI

Olay, dün saat 12.00 sıralarında Mareşal Mustafa Kemal Orta Okulu'nda meydana geldi. Fen Bilgisi öğretmeni H.Ç.D., sınıf öğretmenliğini üstlendiği sınıfta, iddiaya göre derslerde sürekli rahatsız veren ve arkadaşlarına kağıt atan öğrencisi B.D.'nin yaklaşık bir ay önce oturma düzenindeki yerini değiştirdi. Ön sıralarda oturan öğrenciyi arka sıralara oturtan öğretmen H.Ç.D., öğrencinin velisi H.A.'yı okula çağırıp, durumu anlattı. Eşinden boşandığı öğrenilen H.A. da iddiaya göre, buna tepki gösterip, konuyu okul yöneticilerine iletti. Yöneticiler de, hem öğretmen hem de veli ile görüşerek olayı yumuşatmaya çalıştı ve öğrenci B.D.'nin sınıfa ayak uydurması durumunda yerinin tekrar değiştirilebileceği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta öğretmen H.Ç.D., öğrencinin oturma düzenindeki yerini, arka sıralardan orta sıralara alarak tekrar değiştirdi. Ancak bu duruma yine tepki gösteren veli H.A., okul yönetimine bir dilekçe yazarak öğretmenin sınıfının değiştirilmesini talep etti.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖĞRETMENE DAYAK

Yaşanan bu olayların ardından dün kız kardeşi ile birlikte okula gelen H.A., sınıfın kapısında öğretmenin dersten çıkmasını bekledi. Yaklaşık 5 dakika kapıda bekleyen H.A., sınıftan çıkan öğretmen H.Ç.D.'nin kolundan tutarak çekti. Aralarında çıkan tartışma sonrası H.A. ve kız kardeşi koridordaki öğrencilerin önünde tekme tokat öğretmen H.Ç.D.'ye saldırdı. Araya diğer öğretmenlerin girmesi üzerine kavga sona ererken, olay yerine polis çağırıldı. Olay anı ise okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Hastaneye giderek iş göremezlik raporu alan öğretmen H.Ç.D.'nin şikayeti üzerine öğrenci velisi H.A. ve kız kardeşi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. H.A. ve kız kardeşi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

"ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİYİ KAZANMAYA ÇALIŞIYOR"

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, son dönemlerde öğrenci velilerinin, öğretmenlere karşı şiddetli davranışlarında artış olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimize hak ettiği saygının gösterilmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz fedakarca iş yapıyorlar. Bu olayda yapılan saldırının gerekçesine bakıldığı zaman rahatça çözülmesi gereken bir problem. O öğrenci de bizim öğrencimiz. Öğretmenimiz esasında o öğrenciyi kazanmaya çalışıyor. Problemli öğrencileri de kazanmamız gerekiyor. Zaman zaman yaptırım uygulamamız gerekiyor. Ama biz öğrencilerimizi kazanmak için uğraşırken velilerimizin bizim yanımızda olmamaları ve karşımızda olmaları bizim işimizi zorlaştırıyor." dedi.

EĞİTİM-İŞ SENDİKASINDAN TEPKİ

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Şükrü Balun da son zamanlarda öğretmenlere karşı veli şiddetlerinin arttığına dikkat çekerek bunun yönetimden kaynaklanan eksikliklerden oluştuğunu ileri sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Tokat Eğitim Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

deniz:

peki ya öğrenciyi döven öğretmeni neden içeri atmıyorlar. günde kaç tane öğretmen dayağını konu alan haberle okuyoruz işte buda öğretmenin cahil olanı.

2
18
yanıtYanıtla
Millet mal olmuşMobil-IOS:

Her ÖĞRETMEN haberinin altına yorum yapan mallar nerede. Yok ÖĞRETMEN ne iş yapıyormuş yok aldıkları para harammış. Başka hiçbir şey yapmayıp Sadece böyle malların böyle çocukları ile uğraşmak bile aldıkları parayı Fazlasıyla hak ettiğini gösterir.

19
0
yanıtYanıtla
veli anarşizmi var:

Son yıllarda azgınlaşan bir veli tipi türedi. Eğitemediği çocuğunu adam etmeye çalışan öğretmene bu yapılır mı? Bu veliye çocuğu paketlenip verilmeliydi, al bunu sen eğit ve okula layık hale getir ve o zaman okula devam etsin denmeliydi. Ama memlekette öyle bir yanlış demokrasi ve insan hakları edebiyatı yapılıyor ki, kabahatliler haklı duruma geçiyor. Böyle velilik olmaz. Veli okulun yanında duracak.

16
0
yanıtYanıtla
sher61Mobil-ANDROID:

Ne kadar geri zekalı veliler var . sen niye vermedin terbiyeyi madem allahın cezası veli çocuğa kızamamak lazım veliler De iş yok bunu herkes anlasın artık. böyle adamları okula veli diye almamak lazım terbiyesizler

14
1
yanıtYanıtla
temelmobilWeb@haberler.com:

Bazı öğretmenlere bu güzel meslege uymuyor acaba öğretmen veliyi çileden çıkaracak ne yaptı

1
14
yanıtYanıtla
hayatMobil-ANDROID:

verin bu adamin cocugunu dağda okutsin

11
3
yanıtYanıtla
FATOŞMobil-ANDROID:

Saygısız insanlar çok maalesef. Öğretmenlik en çok saygı duyulması gereken meslek bence. Bu ülkede adam öldüren bazılarını bile savcı ifadesini alıp bırakıyor. Öğretmeni dövenleri savcının bırakmasına hiç şaşırmadım!....

10
1
yanıtYanıtla
xxxx88:

HOCALARIMIZ ALDIKLARI PARANIN HAKKINI VE VERMİYORLAR EĞİTİM NEREYE GİDİYO BÖYLE EY HALK

2
9
yanıtYanıtla
veli:

böyle yaparak iyi anne olunmuyor bacı . sen çocuğunun hatasına böyle tepki vererek onu şımart gün gelir tepene çıkar bu davranışın içinde pişman olursun. öğretmen hanımada geçmiş olsun

10
0
yanıtYanıtla
Can Demirhan Mobil-ANDROID:

Ögretmeni döven sahis ve kardesi, ifadesi alindiktan sonra serbest birakildi. Böyle bir adalet olur mu? 2015 Türkiye 'sinde bile hala böyle rezil durumlar var. Suclulari serbest birakan savci, senin aldigin maas haram, zikkim olsun. Haksizlik yaparak, üzerine kul hakki aldin. Ahirette iki elim, iki yakanda olacak. İlahi adalette görüsmek üzere.

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title