Haberler

Kadın Noter, Bakımını Yapıp Tedavi Ettiği Sokak Köpeklerini Sahiplendirmeye Başladı

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde bir yıldır görev yapan noter Berran Altuntecim, yaralı ve bakıma muhtaç sokak köpekleri için başlattığı seferberliği sürdürüyor.

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde bir yıldır görev yapan noter Berran Altuntecim, yaralı ve bakıma muhtaç sokak köpekleri için başlattığı seferberliği sürdürüyor. Sokaklardan topladığı köpekleri oluşturduğu barınağa getiren, aşı ve tedavilerini yaptırann Altuntecim, bir yılda sağlığına kavuşturduğu 40 dolayında köpeği sahiplendirdi.

Ankara Barosu'na kayıtlı olarak 22 yıl avukatlık yapan Berran Altuntecim, geçen yıl İkizdere İlçesi'nde noter olarak göreve başladı. Bir dönem Ankara Barosu Kent ve Çevre Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten, aynı zamanda 12 yıllık tiyatrocu olan Berran Altuntecim, göreve başladıktan sonra ilçede başıboş dolaşan sokak köpeklerini fark etti. İkizdere Belediyesi ile görüşen ve bir barınak yaptıran Berran Altuntecim, topladığı sokak köpeklerinin aşılarını yaptırdı, hasta olanları tedavi ettirdi. Yaralı ve sakat sokak köpeklerini barınakta bakıma alan Berran Altuntecim, kendini sokak köpeklerine adadı. Bir yılda sokaklardan topladığı köpekleri tedavi ettiren, bakımlarını yapan ve besleyen Altuntecim, 40'a yakın köpeği ise sahiplendirdi. Barınağa gittiğinde kendisini fark eden köpekler tel örgülere tırmanarak Altuntecim'i karşılıyor.

"ONLAR BENİM YAŞAM ENERJİM"

İlçedeki tüm sokak ve sahipli köpeklerinin bakımını gönüllü üstlendiğini anlatan Berran Altuntecim, "İlçede vatandaşlar dükkan önlerine su kapları koymaya başladı. İnsanlar artan yiyecekleri getiriyorlar. Ramazan ayında iftar sonrası kalan yemekleri toplamaya başladık. Ben hayvanları çok seviyorum. Bu hayvanlar benim yaşam enerjim. Ben Noterim ama artık veteriner gibi yaralı hayvanlar bana getiriyorlar. Ben de gönüllü olarak hayvanların bakımını yapıyorum." - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İkizdere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

MertmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

RTÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ACİKŞN ÖNÜNDE ONLARCA KÖPEK VAR BİR SAĞLIK KURUMUNUN ÖNÜNDE YILLARDIR BU REZALET VAR , DEFALARCA BELEDİYE ARANDI SINUÇ YOK , BU HANFENDİYİ ARASYDIK KEŞKE !!!!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title