Haberler

Kadın Muhtarlar Elazığ'ı Gezdi

Elazığ’a gelen 90 kadın muhtar, belediyenin başlattığı sosyal sorumluluk projelerini yerinde incelerken, kentin tarihi mekanlarını da ziyaret etti.

Elazığ'a gelen 90 kadın muhtar, belediyenin başlattığı sosyal sorumluluk projelerini yerinde incelerken, kentin tarihi mekanlarını da ziyaret etti.

Elazığ Belediyesi tarafından organize edilen program çerçevesinde Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ile birlikte 90 kadın muhtar Elazığ'a geldi. Kadın muhtarlar Elazığ Belediyesi'nin başlattığı sosyal sorumluluk faaliyetleri içerisinde yer alan El Emeği, Göz Nuru Çarşısı, Ahşap oymacılığı kursu ile Harput'un tarihi mekanlarını ziyaret etti. Harput Kalesi, Ulucami, Kale Hamamı ve çeşitli türbeleri de ziyaret eden kadın muhtarlar, bu gezi sayesinde Elazığ'ı daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a teşekkür etti. Yaptıkları ziyaretle ilgili bilgi veren Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, "Biz Kadın Muhtarlar Derneği olarak illerimizde çalıştay, panel ve çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu gezi tamamen kültür farklılıklarını görmek, Elazığ'ı tanımak, Elazığ'ın yaptığı sosyal sorumluluk projelerini ve çalışmalarını yerinde incelemekti. Belediye Başkanımızın göstermiş olduğu teveccühü ilgiyi ve alakayı takdir ettik. Elbette ki bu kadar kadını karşılamak zordur, bu konuda Başkan Yanılmaz'ın hoşgörülü ve nazik daveti bizi çok onurlandırdı. Elazığ'ın farklı bir yönünü de keşfettik. Havalimanından çıktığınız andan itibaren farklı bir huzur var bir sevgi var. Biz bu sinerjiyi aldık, burada kendimizi, evimizde hissettik" dedi.

Elazığ Belediyesi'nin sosyal sorumluluk alanında ve kültürel etkinlikler alanında Doğu Anadolu Bölgesi'nde seçkin illerden biri olduğunu vurgulayan kadın muhtarlar, Harput ziyaretinin akabinde Elazığ Belediyesi'nin oluşturduğu Koruma, Uygulama ve Denetleme Birimi olan KUDEB sorumlusu Kadir Atıcı rehberliğinde, Çöpten Enerji Üretim Tesisini, Elazığ Belediyesi'nin sosyal sorumluluk alanında başlattığı Hayır Çarşısı'nı gezerek programlarını sürdürdü. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mücahit Yanılmaz Harput Elazığ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title