Haberler

Kadın Minibüs Şoförü Şehirler Arası Yollarda Direksiyon Sallıyor

Yozgat'ta babasının rahatsızlığı nedeni ile şehirler arası minibüs şoförlüğü yapmaya başlayan Şengül Demirtaş, Özge Can cinayetinden sonra bayan yolcuların kendisini tercih ederek gönül rahatlığı ile yolculuk yaptığını söyledi.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde 40 yıldır minibüs şoförlüğü yapan 2 kız çocuk babası Hasan Demirtaş (67) yaklaşık 3 yıl önce kısmi felç geçirmesi nedeni ile işi bırakmak zorunda kaldı. Bir süre şoför kiralayarak işini devam ettiren Demirtaş, yolcunun az olması nedeni ile şoförün masrafının çıkmaması sonucu devreye kızı girdi. Yaklaşık 10 yıl önce ehliyet alan ve otomobil kullanmasından dolayı deneyimli olan Şengül Demirtaş, Çekerek ilçesinden Sorgun, Alaca ve Yozgat merkezle birlikte Tokat'ın Zile ilçesine yolcu taşımaya başladı.

Baba mesleğini yapmaktan gurur duyduğunu ifade eden Şengül Demirtaş, fazla yolcu olmaması neden ile şoförün masrafının karşılayamadığı için kendisinin direksiyon başına geçtiğini ifade ederek, "Erkek kardeşim olmaması neden ile ben şoförlük yapmaya başladım. Bayan şoför olmam nedeni ile ilk başlarda yadırgandım, zorlandım. 'Kadın başı ile araba sürüyor, evinde oturmuyor' diyenler oluyordu. Çevremden de çok tepki aldım. Ama lafa söze bakmadım devam ediyorum. Daha sonra insanlar alıştı ve benimsemeye başladı. İlk başlarda kadın sürücüye güvenmeyenlerden araçtan indikleri oluyordu. Genelde bayanlar çekiniyordu. Şaşıranlar çok oluyor" dedi.

Kadın olarak kimseye muhtaç olmamak adına işini önemsediğini ifade eden Demirtaş, "Kadınlar da şoförlük yapabilir. Kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. İstediğim yere gidip gelebiliyorum. Minibüs kullanmak güzel, çok seviyorum. 10 yıldır ehliyetim var. Daha önceden otomobil kullanıyordum. Bu işe de tereddütsüz başladım" diye konuştu.

ÖZGECAN OLAYINDAN SONRA BAYAN YOLCULARIN TERCİHİ OLDU

Özgecan cinayetinden sonra minibüse binmeye korkan kadınların kendisini tercih ettiğini ifade eden Demirtaş, "Özellikle bayanlar benim kullandığım minibüsle yolculuk yapmak istiyor. Telefon numaramı istiyorlar. Benim sefer yaptığım günleri seyahat etmeyi tercih edenler var. Yani bayanlar beni gördükten sonra erkek şoför tercih etmiyor. Öğrenciler yalnız seyahat etmekten korktukları için beni tercih ediyor. Öğrenciler 'senle giderken kendimizi güvende hissediyoruz' diyor. Ben de genelde babamla gidip geliyorum. Bazen kız kardeşim oluyor. Yalnız yolculuk yapmıyorum. O nedenle korkmuyorum" şeklinde konuştu.

Baba Hasan Demirtaş, kızı ile gurur duyduğunu ifade ederek, "Ben felç olunca işi kızıma devrettim. Hiçbir tereddüdüm olmadı. Gayet güzel işini yapıyor" ifadesini kullandı.

Şengül Demirtaş'ın kız kardeşi Yadigar Demirtaş ise bazen ablasına muavinlik yaptığını belirterek, "Ablamın en büyük destekçisi benim. Ben moral anlamında da destekçisi olmaya çalışıyorum. İnsanlar önceden yadırgadı ama şimdi alıştılar" açıklamasını yaptı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Sorgun Tokat Zile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title