Haberler

Kadın Merkezi Gün Sayıyor

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor.

Edirne Valiliği'nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi'ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından 'Kadın Merkezi' olarak düzenleniyor. 'Kadın merkezi' olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Edirne Valiliği'ne ait 'Eski Vali Konağı' olarak kullanılan tarihi bina ile Edirne Belediyesi'ne ait Makedon Kulesi bitişiğindeki Doğu Roma İmparatorluğu'ndan kalma şehir surları kazı alanının takası iki kurum arasında 2015 yılının Ağustos ayında gerçekleştirilmişti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan daha önce de açıkladığı gibi bu binanın kadınlara yönelik hizmet vereceğini söyledi. Bu binada kadınların sağlık sorunlarına çare bulmak adına bir kapı olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, "Özellikle hukukçusuyla, psikoloğuyla, doktoruyla bir Kadın Sağlığı Merkezi haline getirip kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif hale gelebilmeleri, sahip oldukları haklardan daha fazla yararlanabilmeleri adına çalışmaya, hayatı, değer verdiğimiz kadınlarımız ile güzelleştirmeye devam edeceğiz. Tabi binamız geniş olduğundan sadece sağlık anlamında değil, burada kadınların becerilerine yönelik kurslar açılabilecek. Çeşitli aktivitelerle kadınların faydalanmaları anlamında hizmet verecektir" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediyesi Recep Gürkan Roma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title