Haberler

Kadın Memuru Odaya Kapatıp Tehdit Eden Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

Güncelleme:

İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan A.S., bir kadın memuru odaya kilitleyip dayakla tehdit ettiği gerekçesiyle görevden alındı.

İŞKUR Denizli İl Müdür Yardımcısı A.S., kurumdaki bir kadın memuru odaya kilitleyip dayakla tehdit ettiği iddiasıyla bu görevinden alınıp, araştırma görevlisi olarak aynı kuruma atandı. A.S. kendisine kumpas kurulduğunu öne sürdü.

'İŞ MEVZUATA AYKIRI' TARTIŞMASI

Geçen yıl 4 Aralık'ta meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: İki yıldır İŞKUR Denizli İl Müdür Yardımcılığı görevini yürüten A.S., kurumda danışman olarak görev yapan G.M.Y.'ye bir vatandaşın işini yapması için talimat verdi. G.M.Y ise, kendisinden talep edilen işin mevzuata aykırı olduğunu söyledi. Bunun üzerine sinirlenen A.S., G.M.Y.'nin odasına girdi, kapıyı kilitleyip tartışmaya başladı.

"KAPIYI KAPATIP BENİ ALIKOYDU"

Bu tartışmanın ardından G.M.Y., İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne ve Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. G.M.Y. suç duyurusunda, "Müdür yardımcısı benden mevzuata aykırı iş yapmamı istedi. Ben de kabul etmedim. Bunun üzerine kapıyı kilitleyip, 'Seni dövmemek için kendimi zor tutuyorum' dedi. Ellerini havaya kaldırıp tehditler savurdu. Çok korktum. Kapıyı kapatıp beni alıkoydu" dedi.

"KUMPAS KURULDU" İDDİASI

Savcılığa ve müfettişlere yaptığı savunmada A.S.'nin "Personelden mevzuata aykırı bir iş istemedim. Verdiğim talimatı uygulamadığı için hakkında tutanak tuttum. Soruşturmacı durumdayken sanık durumuna düştüm. Bana kurulan kumpas paralelcilerin kumpasından daha berbat. Şahsıma iftira atıldı, kumpas kuruldu. Şahitlerimiz var. Ben sadece kadın memura, talimatımı uygulamadığı için 'Seni dövmemek için kendimi zor tutuyorum' dedim. Hakkımda şikayetçi olan kadın, il müdürü ile birlikte hareket ediyor ve kendisini il müdürü yönlendiriyor. Böyle bir olay olmasaydı, hakkımda taciz iddiasında da bulunabilirdi. Zira, bunu yapacak bir insan" dediği öğrenildi.

MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVİNDEN ALINDI

Suç duyurusu sonrası idari ve adli soruşturma başlatıldı. İŞKUR Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettişlerin yaptığı incelemenin ardından Eğitim-Bir Sen Şubesi'nin de eski başkanlarından olan A.S., bir hafta önce müdür yardımcılığı görevinden alındı, aynı kuruma araştırma görevlisi olarak atandı. A.S.'nin de memur M.G.Y hakkında iftira davası açtığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

EMRE:

KADIN MEMURLARLA MUHATAP BİLE OLMAYACAKSIN. ÇOK KADIN MEMUR TANIRIM, BU ŞEKİLDE İDARECİSİNE TEHDİT EDEREK (TACİZ ETTİN DERİM DİYE TEHDİT) İŞ YAPMADAN SALLA BAŞI AL MAAŞI MİSALİ ÇALIŞAN. . İSTEDİĞİ ZAMAN İŞE GELİRLER, İSTEMEDİKLERİ ZAMAN GELMEZLER. . . BENCE MÜDÜR YARDIMCISI ? HAKLI OLABİLİR. . .

6
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Maalesef kadınlar ve erkekler dahil hırsları için kolay insan harcarlar . kadın taciz etti dememiş dua etsin.

5
2
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

adam belkide doğru söylüyor dikkatimi ceken bir şey var kadınlar bu ara bu tip olaylarla biraz ön saftalar taciz maciz kimi doğru kimi iftira ALLAH doğrunun yardımcısı olsun kadın şerrindende uzak eylesin

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bilip bilmeden konuşmayın danışman olarak işkur da danışman olarak çalışanların bir çoğu bu durumu düşebilir iep diye bi durum var ve artık firmalar ücret vermemek için bunu kullanıyor ve her firma bundan yararlanmak istiyor bi firmaya uygun değil dediğin zaman tanıdığı idareciyi devreye sokuyor

0
1
yanıtYanıtla
OBA:

işte bu ya hemen alacaksın ibreti alemde edeceksin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title