Haberler

Kadın Komisyonu'nu Başkan Yardımcısı Tülay Kalalı Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu İnönü Üniversitesi Şubesi Kadın Komisyonu’nu Başkan Yardımcısı Tülay Kalalı, “Kadının Çalışma Hayatındaki Yeri ve Önemi” konusunda önemli projelere imza atacaklarını belirtti.

Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu İnönü Üniversitesi Şubesi Kadın Komisyonu'nu Başkan Yardımcısı Tülay Kalalı, "Kadının Çalışma Hayatındaki Yeri ve Önemi" konusunda önemli projelere imza atacaklarını belirtti.

Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu İnönü Üniversitesi Şubesi Kadın Komisyonu'nun öncülüğünde toplanan Malatya Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen, Büro-Sen ve Diyanet-Sen Kadın Komisyonları başkanları ve üyeleri "Kadının Çalışma Hayatındaki Yeri ve Önemi" başlıklı projeleri hakkında yürütecekleri çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Ortak açıklamayı yapan Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu İnönü Üniversitesi Şubesi Kadın Komisyonu'nu Başkan Yardımcısı Tülay Kalalı, "Ülkemizde kadınların iş gücü olarak istihdama katılımı gerçek anlamda 1940'lardan sonra başlamıştır. Eğitimdeki ilerleme, teknolojik gelişme, sosyo-kültürel açıdan meydana gelen gelişmeler kadının istihdama katılımını olumlu yönde etkilemektedir. Fakat tüm bu gelişmeler iş hayatında kadının yerini yıllar geçtikçe artırsa da hala istenen oranda değil. Türkiye nüfusunu yarısı yani 39 milyonu kadın. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de 2014 yılında 25 ve daha yukarı yaşta olan ve okuma yazma bilmeyen toplam nüfus oranı yüzde 5,6 iken bu oran kadınlarda yüzde 9,2 erkeklerde ise yüzde 1,8'dir. Türk kadınının sadece dörtte biri çalışma hayatında yer alıyor. Kadınların iş gücüne katılım oranını, eğitim seviyesinin her ne kadar yükselmiş olsa da istenen düzeye gelemeyişi ve kalıplaşmış geleneksel değer yargıları etkili olmaktadır. Bu düzeyi artırmanın tek yolu da eğitimden geçiyor" şeklinde konuştu.

Kadınların iş gücünde olmalarının büyük önem taşıdığını aktaran Kalalı, kadın iş gücünün Türkiye'nin 2023 hedefleri için de büyük önem taşıdığını kaydetti. Kalalı, "2023 dünyasında 10 büyük ekonomi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'de nüfusun çok daha büyük bölümünün çalışma hayatına katılmasını hedeflemektedir. Bu süreçte kadınların iş hayatına katılımı ise büyük önem taşımaktadır. AB'nin 20-64 yaş arasındaki kadınlarda 2020 yılı için belirlemiş olduğu istihdam hedefi yüzde 75 olarak yani, erkekler ile aynı orana sahip bir rakam hedeflenirken, Türkiye'de ise 2023'e kadar kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 38'e çıkarmayı planlamaktadır. Diğer önemli bir durum da, iş hayatının erkek egemen Türkiye'sinde ne yazık ki başarılı kadınları ön plana çıkartan, kadınların neden başarılı olduğunu anlatan ve diğer kadınları teşvik eden yazılar olabildiğince az. İronik bir gerçekte şu ki, bu konuyla ilgili bir yazı yazmak da çoğu zaman erkeğe düşüyor. Kadın istihdamını, cinsiyetler arası fırsat eşitliğini ve kadının ulaşması gereken eğitim düzeyi ve ekonomik özgürlüğüne ulaşmasını sonuna kadar destekleyen İnönü Üniversitesi Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Kadın Komisyonu ve Memur-Sen Kadın Komisyonu olarak kadınların başarılarını anlatmanın ve yaymanın yine biz kadınlara düştüğüne inanmaktayız. Bu konuda gelecek yıllara yönelik proje hazırlıkları içerisinde olduğumuzu ve tüm projelerimizi büyük bir özenle hayata geçireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Diyanet Sen Memur Sen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title