Haberler

Kadın İstihdamını Arttırmak İçin Protokol İmzalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şiddete uğrayan, boşanan, eşi tarafından terk edilen, engelli çocuk sahibi kadınların istihdamını arttırmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile protokol imzaladı. Protokolle, mesleki eğitim kurslarının açılması, istihdamın arttırılarak kadın yoksulluğunun azaltılması amaçlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürlüğü ile DTSO arasında kadın istihdamını arttırmak ve mesleki eğitim kursları açmak amacıyla protokol imzalandı. Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer ile DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir Aydın tarafından imzalanan protokolle, kadın istihdamının arttırılması hedefleniyor.

Protokolle, Büyükşehir Belediyesi ve DTSO tarafından belirlenecek çalışabilirlik kriterlerine uygun, kadın odaklı proje ve organizasyonlar geliştirilmesi amaçlanıyor. Kadın yoksulluğunu azaltan kayıtlı istihdamın artırılmasının amaçlandığı protokolle, aynı zamanda şiddete uğrayan, boşanan, eşi tarafından terk edilen, eşi engelli ya da engelli çocuk sahibi kadınların işe erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor. DTSO'nun iş alanlarında kadın istihdamının görünür şekilde arttırılması ve bu bölgelerin kadına göre dönüştürülmesini amaçlayan protokol kapsamında, "Toplumsal cinsiyet, insan hakları, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının çalışma yaşamındaki sosyal güvenlik hakları" konularında eğitimler verilmesi planlanıyor.

"ÖZELLİKLE ŞİDDET GÖRENLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ"

Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürü Fatma Esmer, DTSO'yla kadın istihdamını sağlamak, gelecekte mesleki eğitim kursları açmak için protokol imzaladıklarını söyledi. Esmer, protokolle özellikle şiddet gören yoksul kadınların istihdamını artırmayı hedeflediklerini belirterek, tüm çalışmaları DTSO ile ortak yürütüleceğini kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Acer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title