Haberler

Kadın hafızlık icazet belgesine kavuştu

Güncelleme:

Bağcılar'da hafızlık kursunu başarıyla tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavı geçen 44 kadın hafız törenle icazet belgesine kavuştu.

Hafızlar ayrıca Bağcılar Belediyesi tarafından yarım altınla ödüllendirildi.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen tören ilk olarak Kur'an tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek kadar öğretmenin de önemli olduğunu belirterek hafızlara şöyle seslendi: "Sizler de çok iyi çalışarak kutsal kitabımızın tamamını ezberleyip, sertifika almaya hak kazandınız. Hepinizi tebrik ediyorum."

"PEYGAMBERİMİZ, KUR'AN-I ÖĞRENMEYİ VE ÖĞRETMEYİ TAVSİYE EDİYOR"

Ülkenin büyük bir sınavdan geçtiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Kuran'ı Kerim'de 'üzülmeyin, gevşemeyin! Eğer inanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz' diye buyurulduğunu hatırlattı.

Çağırıcı, "Peygamberimiz (s.a.v.), 'sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve onu başkalarına öğretenlerinizdir', diyor. Kutsal kitabımızı öğrenmeyi ve öğretmeyi tavsiye ediyor. Kur'an, Yüce Allah'ın insanlara gönderdiği hidayet kaynağı bir kitaptır" diye konuştu. Çağırıcı, kursu tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavı geçerek icazet belgesi almaya hak kazanan kadın hafızları tebrik etti.

"BAŞARILI HAFIZLAR YARIM ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ"

İl Müftü Vekili Mehmet Yaman da hafızları kutlayarak, "Müslümanlar olarak Kur'an-ı Kerim'in en doğru şekilde anlaşılması ve anlatılması amacıyla yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da "Hafızlar, Allah'ın koruması altındaki kutsal kitabımızı kalplerinde ve zihinlerinde saklayarak çok büyük bir sevaba nail oluyorlar" şeklinde konuştu. İlçe Müftü Vekili Yusuf Özel de hafızların Kur'an'ın tüm insanlığa aktarılmasında hafızlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Konuşmaların ardından 44 kadın hafıza sertifikaları protokol tarafından verildi. Yine, başarılı hafızlar, Bağcılar Belediyesi tarafından yarım altın ile ödüllendirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Orhan Çiftçi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title