Haberler

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Nişantaşı'nda Açılıyor

Güncelleme:

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler, 1 Eylül-1 Ekim 2010 Tarihleri Arasında City's Nişantaşı Alışveriş Merkezi'nde Gezilebilir.

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından dördüncüsü düzenlenen ve yine büyük ilgiyle karşılanan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler '10 fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 42 eserin yer aldığı sergi, 1 Eylül-1 Ekim 2010 tarihleri arasında City's Nişantaşı Alışveriş Merkezi'nde gezilebilir.

Bu yıl dördüncü kez fotoğrafa ilgi duyan amatör ve profesyonel yüzlerce kadının katılımıyla gerçekleştirilen "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" fotoğraf yarışmasında ödüle ve sergilenmeye değer bulunan eserler Mayıs ayındaki ilk sergilemenin ardından Avrupa yakasında sanatseverlerle buluşuyor.

Anadolu Hayat Emeklilik'in Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında düzenlediği ve teması geçtiğimiz yıl olduğu gibi "Hayata Dair" olarak belirlenen fotoğraf yarışmasına 1500'ü aşkın kadın yarışmacı, 7 bine yakın eserle katıldı. "Yaşıyorum, ama nasıl…" adlı eseriyle Bursa'dan Sevim Güler'in birinci, "Ben kimim?" adlı otoportre çalışmasıyla İstanbul'dan Ekin Onat von Merhart'ın ikinci ve "Emekle Bütünleşmek" adlı eseriyle Aydın'dan Funda Bekiş'in üçüncü olduğu yarışmada 39 eser de sergilenmeye değer bulunmuştu.

Kazananların ağzından Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2010…

BİRİNCİ

Sevim Güler, Bursa

Eser: "Yaşıyorum, Ama Nasıl…"

"Evinden çıkarken karşılaştık 80 yaşındaki Fadime Teyze ile. Sıcak bir tebessümle selamladı beni. Mahalle bakkalına gidiyormuş. Yol boyunca sohbeti eşlik etti bana. Yaşadıklarını, hayatını anlattı tüm samimiyetiyle. 'Buraların ekmeği pek bi güzeldir' deyip, aldığı ekmeğini pay etti bana. O anlattı ben dinledim, o anlattı ben sadece dinleyebildim… 'Yaşıyordu, ama nasıl?' diyebildim sadece içimden… Tekrar evinin önüne geldiğimizde, o ana kadar kapalı olan makinemi açtım ve birkaç kare fotoğraf istedim, utana sıkıla... Hayatlarının içine çok fazla dahil olduğum anda nedense çekiniyorum, sebepli sebepsiz… Ama Fadime Teyzem nasıl da rahatlattı beni. 'Tabi kızım, seve seve' dedi. Tüm saf ve temiz yüreğiyle objektifime baktı. Ve bana sadece deklanşöre basmak kaldı."

İKİNCİ

Ekin Onat von Merhart, İstanbul

Eser: "Ben Kimim?"

"Anadolu Hayat Emeklilik'in 'Kadın Gözüyle Hayattan Kareler' yarışması yalnızca kadınlara söz hakkı tanıyan nadir bir platform olmasından dolayı yeri benim için biraz daha farklı… Bu fotoğraf, kimliğini ve varlığını sorgulayan, kendini ait hissettiği yerden ve şartlardan zorla yabancılaştırılmaya çalışan bir kadını anlatıyor. Kadın olmanın biraz daha zor olduğu bir ülke de, Fas'ta çekilen bu fotoğraf; ülkemde yaşayan her kadın adına çektiğim oto portrem… Bu nedenle böyle bir yarışmada ödül almak büyük bir onur, bir kadın olarak düşüncemin, bir fotoğraf sanatçısı olarak resmimin onaylanmış olması benim için büyük mutluluk."

ÜÇÜNCÜ

Funda Bekiş, Aydın

Eser: "Emekle Bütünleşmek"

"Hava, su, toprak ve ateş dört unsur evrenin yaradılışını anlatır ki; insanın çamurla şekillenip ateşle olgunlaşmasını insan evreleriyle eşleştirdiğinde bir an çekim sırasında hayattan alınan gerçek bir kare olarak gözlerime düştü önce, sonrası bu içgüdüyle deklanşörüme dokunmaya başladım, art arda çektiğim her kare yeni bir hayat gibi düştü kadrajıma… Zanaatın, sanatla buluştuğu noktada emeğe verilen bu ödül için ve seçkiye layık bulan jüri üyelerine ve hayata sanatsal bakan Anadolu Hayat Kurumuna içten teşekkür eder saygılarımı sunarım."

Kadınların gözünden en güzel 42 kare 1 Ekim'e kadar City's Nişantaşı'nda

Amatör-profesyonel tüm kadınları fotoğraf sanatına yöneltmeyi amaçlayan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler fotoğraf yarışmasında sergilenmeye layık görülen toplam 42 eser, 1 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında City's Nişantaşı'nda görülebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title