Haberler

Kadın Girişimcilerden 'Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın' Projesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde ‘Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın Projesi’ kapsamında Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Aslancami Mahallesi İlk ve Ortaokulu’na Z kütüphanesi açıldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 'Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın Projesi' kapsamında Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Aslancami Mahallesi İlk ve Ortaokulu'na Z kütüphanesi açıldı.

Kütüphane açılış törenine Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, FATSO Başkanı Tayfun Karataş, FATSO Kadın Girişimcileri üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Z kütüphanesin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ferruh Okan, " 'Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın Projesi' kapsamında ilk olarak Aslancami Mahallemizde bulunan ilk ve ortaokulumuzda bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Aslancami okulumuz önemli projeleri hayata geçirerek Türkiye'de önemli dereceler yapmıştır. Projede gerek okula kütüphane oluşturulması ile öğrencilerimize ve velilerimize kitap okumayı amaçladık" dedi.

FATSO Kadın Girişimciler Kurulu'nun almış olduğu karar neticesinde her okulda kütüphane yapma kararını aldıklarını belirten FATSO Başkanı Tayfun Karataş, "Projemizi Aslancami okulu ile başlatmak bulunuyoruz. İlk olarak burada başlamamızın sebebi ise okulu müdürünün büyüt etkisi var. Birçok yarışmada özelliklede proje yarışmalarında da kendisinden söz ettirdi. Öğrencilerin sunduğu projelerle farkındalık oluşturan bir okul oldu il genelinde. Başarılı bu okula bizlerin kayıtsız kalmayacağını ve bu proje kapsamında da kütüphanemiz burada hayata geçti" dedi.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, "Öğrencilerimizin gözlerine bu proje ile ışık serptiler. Emeği geçenlere kurumum ve şahsım adıma çok teşekkür ediyorum. Her şey bazen devlet eliyle olmuyor. Bu anlamda STK'ların önemi çok öne çıkıyor. Bu bağlamda bizim STK'lara çok ihtiyacımız var. STK'ların devlette bütünleştiği yerde önemli işlere imza atılıyor" diye konuştu.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Aslancami okulumuz gerçekten başarılı bir okul ve Türkiye'de Ordu ilini proje anlamında temsil etmiş bir okuldur. Kadın girişicimler de bu anlamda bu okula kütüphane açarak destek vermişlerdir. Milli Eğitim camiası olarak herkese çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından okul bünyesine kazandırılan Z kütüphanesinin kurdelesi kesilerek açılış gerçekleştirildi. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesi ve ikram ile son buldu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Türkkan Aslancami Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title