Haberler

Kadın Girişimciler Talas'ta

Türkiye’nin tek kadın odaklı yatırım platformu olan Arya Kadın Yatırım Platformu üyesi girişimciler, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye'nin tek kadın odaklı yatırım platformu olan Arya Kadın Yatırım Platformu üyesi girişimciler, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu ile Abdullah Gül Üniversitesi'nde yarın gerçekleşecek "Arya Kadın Yatırım Platformu Anadolu Etkinlikleri" kapsamında Kayseri'de bulunan kadın girişimciler, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret etti. Makamda gerçekleşen ziyarete Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter ve beraberindeki kadın girişimciler katıldı.

Girişimciliğin önemini belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kadın ve genç yatırımcıların sayısının artmasının gerekli olduğunu söyledi.

Girişimciliğin Kayserililerin genlerinde bulunduğunu ifade eden Başkan Palancıoğlu, " Türkiye'nin son 150 yılının en önemli zaman dilimini yaşıyoruz. Ticaret ve yatırımlardaki fırsatlar değerlendirilirse çok iyi sonuçlar elde edilebiliriz. Özellikle yurtdışı açılımları, küresel ticaret ve internet üzerinden ticaret alanına kadınların yatırıma yönlendirilmesi çok faydalı olur. Mesela Amerika'daki internetten alışveriş oranlarına baktığımızda çok yüksek, ama Türkiye'de özellikle Kayseri'de bu oran yüzde 1'lerde bile değil. Dolayısıyla internet üzerinden yapılan ticarette büyük bir pasta var. Bunun kadın girişimciler tarafından değerlendirilmesi çok uygun olur." tavsiyesinde bulundu.

Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter ise çalışmalarından bahsederek, "Bizim de aynen sizin anlattığınız tarzda bir misyonumuz var zaten. Sanayiciyle girişimciyi bir araya getirip pazarları nasıl daha fazla büyütürüz diye bir çalışma içindeyiz." şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından kadın girişimciler Talas'ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek bilgiler aldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Türkiye Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title