Haberler

Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Kadın istihdamının arttırılması, kadınlarımızın iş ortamlarında uygun şartlarda çalışması bizim için büyük önem taşıyor.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Kadın istihdamının arttırılması, kadınlarımızın iş ortamlarında uygun şartlarda çalışması bizim için büyük önem taşıyor. Kadınların işlerini kolaylaştırmak, girişimci kadın sayısını arttırmak birinci öncelikli konumuzdur." dedi.

Çam, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomik İşler Başkanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle 81 ilde başlatılan, "Proje Döngüsü Eğitim Programı"nın sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kalkınma ajansları başta olmak üzere Avrupa Birliği'nin (AB) verdiği hibelerden kadınların yararlanarak kendi işlerini kurabilmelerini hedeflediklerini söyledi.

Türkiye genelinde ekim ayında başlayan program kapsamında bugüne kadar 11 ilde, 360 kadının eğitimini tamamlayarak sertifika aldığını anlatan Çam, "Bu aşamadan sonra sertifikaları almak önemli ama tek başına yeterli değil. Kalkınma ajansları ve AB hibelerinden kadınların yararlanabilmesi için yoğun bir gayret göstereceğiz. Eğitimlerden sonra da onların takibini yapacağız. Kimlerin hibe aldığını, ne tür işler yaptıklarını yerinde izleyeceğiz." diye konuştu.

Çam, Ankara'da üçüncü kez eğitim programı düzenlediklerini, 165 kadın girişimcinin bu programlardan yararlandığını bildirerek, yıl sonuna kadar Türkiye genelinde 2 bin kadına sertifika vermeyi hedeflediklerini anlattı. Kadınların çalışma hayatında daha fazla söz sahibi olabilmesi için bu sürecin bir basamak işlevi gördüğünü dile getiren Çam, bir sonraki aşamada ise "girişimcilik eğitimi" vereceklerini belirtti.

Eğitim programları sonunda kadın girişimcilerin önemli projelere imza atacağını ifade eden Çam, şunları kaydetti:

"Çalışma hayatında kadın girişimcilerin olması büyük bir önem taşıyor. Genel merkezde ilk olarak Ekonomi İşleri Başkanı olarak başlamıştım ve bu işi çok önemsiyorum. Kadınların işlerini kolaylaştırmak, girişimci kadın sayısını arttırmak birinci öncelikli konumuzdur. Bu kapsamda başlattığımız eğitim programı Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Antalya, Burdur ve Isparta'da devam ediyor. Kadınlar burada işin ilk aşamasını öğreniyor. Eminim sonraki süreçte çok güzel projeler çıkacak ve bunları Türkiye geneline yayma imkanımız olacak. "

Çam'ın konuşmasından sonra eğitimi tamamlayan 60 kadın kursiyere "Proje Döngüsü Eğitim Programı" sertifikası verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Lütfiye Selva Çam AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title