Haberler

Kadın Girişimciler Markalar Durağında Buluştu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalyalı kadın girişimciler için 'Markalaşma ve Pazarlama İletişiminde Doğru Adımlar' konulu çalıştay düzenledi.

Antalyalı kadın girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Mert Batu moderatörlüğünde markalaşma ve pazarlama İletişimi konusu ele alındı. Çalıştayın açılışında konuşan TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, etkinliği Kadın Girişimciler Marka İletişim ve Eğitim Çalışma gruplarının desteği ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Kocaoğlu, değişen dünyadaki rekabet ortamında markaların başarısının tüketicinin zihninde oluşturulan algı ile doğru orantılı olduğunu ifade etti. Kocaoğlu, "Algılar doğrultusunda markalarda sürdürülebilirlik ve pazarlama iletişiminde yeni trendler, inovasyon konularında günümüzdeki başarı ve liderlik anlayışını kuvvetlendirmek, değişen tüketici beklentileri ve ön görüleri hakkında konunun uzmanları tarafından katılımcıları bilgilendirmek amacı ile bu çalıştayı düzenledik" dedi.

BAŞKAN ÇETİN: "DOLAR MİLYARDERLERİ LİSTESİNDE ÜST SIRALARDAYIZ AMA DÜNYA MARKA LİSTESİNDE YOKUZ"

Çalıştayı düzenleyen TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini tebrik eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO olarak markalaşma çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Fiyat ile maliyet arasındaki farkın, yani kar marjını oluşturan faktörlerden birisinin marka gücü olduğunu ifade eden Başkan Çetin, "bu nedenle markalaşma artık tüm sektör ve firmalar için olduğu kadar il ve ülke ekonomileri için de yaşamsal konudur. Dünyada dolar milyarderi sıralamasında ön sıralarda olan Türkiye'nin, dünya listelerinde markasının olmaması çok önemli bir sorunumuzdur. Bu tür çalıştayların Antalya'nın işletmelerinde marka bilincinin oluşturulmasına ve kentimizin marka liginde üst sıralara yükselmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Davut Çetin önümüzdeki süreçte de Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun farklı çalıştaylar düzenleyeceği bilgisini de verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title