Haberler

Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi"

Görüntü Dökümü: Toplantı salonundan görüntüler KOTO Başkanı Murat Özdağ'nın konuşması Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak'ın konuşması Sertifikaların verilmesi - Kocaeli'de düzenlenen törende proje kapsamında eğitim verilen 45 kadın girişimciye sertifikaları verildi Kocaeli'de Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi kapsamında eğitim verilen 45 kadın, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Görüntü Dökümü:

Toplantı salonundan görüntüler

KOTO Başkanı Murat Özdağ'nın konuşması

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak'ın konuşması

Sertifikaların verilmesi - Kocaeli'de düzenlenen törende proje kapsamında eğitim verilen 45 kadın girişimciye sertifikaları verildi

Kocaeli'de Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi kapsamında eğitim verilen 45 kadın, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezinin (BÜYEM), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ile gerçekleştirdiği Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Kocaeli'de mezunlarını verdi.

KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan KOTO Başkanı Murat Özdağ, Türkiye'deki kadın girişimci oranının yüzde 20 seviyesinde olduğunu, bu oranın yüzde 50'lerde olması gerektiğini söyledi.

2023 hedeflerine ulaşabilmek için kadın girişimci oranının artması gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Eğer anne iş hayatının içindeyse, bu kız çocuklarının ortalama 2 yıl daha fazla eğitim görmesine karşılık geliyor. Kadın girişimciler işin içine girdiği zaman o ülkelerdeki büyüme hızı yüzde 30-40 artıyor" diye konuştu.

Özdağ, kadın eli değmeyen hiçbir işyerinin olması gerektiği gibi olamayacağını dile getirerek, "Odamızda 2015 yılını girişimcilik yılı ilan ettik. Bu kapsamda geçen yıl KOTO Akademi'de 777 girişimci adayına eğitim verdik. Bunların yüzde 57'si kadın girişimcilerden oluşmaktaydı. Ayrıca, akademiyi tamamlayan kadın girişimci adaylarımıza yardımcı oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Girişimcilik alanında yaptıkları çalışmaları Garanti Bankası ve BÜYEM ile birlikte gerçekleştirdikleri Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi'yle taçlandırdıklarını belirten Özdağ, sertifika alan kadın girişimcileri tebrik etti.

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak ise ülke ekonomisi ve kalkınması açısından önemli kentlerden biri olan Kocaeli'nin benimsediği "yeniliklere açık, küresel rekabet ve sürdürülebilir kalkınmada marka bölge olma vizyonu"nun gelişmesinde kadın girişimcilerin önemli rol üstleneceğine inandığını belirtti.

13 ilde bin 500'ü aşkın kadına MBA benzeri ücretsiz eğitim

Kıvrak, Garanti Bankası olarak daha fazla sayıda kadının istihdama katılması, iş hayatında var olan kadınların ise güçlendirilmesi gerektiğini bildiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nu, kadınların gücünü, aklını, becerisini iş hayatında kullanması ve önce kendi ilinin sonra ülkenin gücüne güç katmasını desteklemek amacıyla hayata geçirdik. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile 2012'de başlattığımız proje sayesinde 13 ilde bin 500'ü aşkın kadın girişimciye MBA benzeri ücretsiz eğitim verdik. Sertifika alan kadın girişimcilerimizin eğitim boyunca öğrendikleriyle önce ilinin sonra Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunacağına, rol modeli olacağı tüm kadın girişimcilerin hayatında fark yaratacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimi alan 45 kadına sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Garanti Bankası Murat Özdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title